[B4 ABK] Sonda lambda cos dziwnego...
Nie mowie ze sonda jest dobra bo widziałem co mi vag pokazał... Jutro poszukam nowej. Szkoda ze nie pamiętasz który to bezpiecznik ale postaram się jutro też to ogarnąć.
Co do czujnika tego niebieskiego ( teperatura do ecu ) kupiłem go za grosze i narazie chodzi wiec to różnie bywa. Czasami warto poszukać czegoś tańszego a nie koniecznie gorszego tylko też bez przesady.
Co do czujnika tego niebieskiego ( teperatura do ecu ) kupiłem go za grosze i narazie chodzi wiec to różnie bywa. Czasami warto poszukać czegoś tańszego a nie koniecznie gorszego tylko też bez przesady.
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
są zamienniki które nie są wcale gorsze od oryginału, a w tych czasach gdzie prawie wszystko jest robione za talerz ryżu ( z nadzorem firmy i nalepkami ) jest to loteria trafisz oryginał co padnie i zamiennik co nie padnie. Nikt też jak chce się trzymać na rynku nie będzie robić samego chłamu. Co do czujników nie testowałem zamienników mam sporo części z odzysku ( skupowałem auta ). Sondę mam zamiennik i działa.
[ Dodano: 2013-02-24, 20:40 ]
Oczywiście każdy ma swoje zdanie i nie można nakłaniać nikogo do niczego kolego nie stosuje zamienników. Ja natomiast nie dał bym z 250zł za kawałek kabla z metalem bo pisze na nim bosch ( prędzej bym wywalił ADA a wstawił monowtrysk bynajmniej skrzynia byłaby dłuższa :mrgreen: ) Nie lubię niesprawnego auta zawieszenie hamulce wycieki i broń boże korozja na to nie można żałować kasy z elektroniką można próbować taniej
[ Dodano: 2013-02-24, 20:40 ]
Oczywiście każdy ma swoje zdanie i nie można nakłaniać nikogo do niczego kolego nie stosuje zamienników. Ja natomiast nie dał bym z 250zł za kawałek kabla z metalem bo pisze na nim bosch ( prędzej bym wywalił ADA a wstawił monowtrysk bynajmniej skrzynia byłaby dłuższa :mrgreen: ) Nie lubię niesprawnego auta zawieszenie hamulce wycieki i broń boże korozja na to nie można żałować kasy z elektroniką można próbować taniej
U mnie w gre wchodzi jeszcze szrot bo mozna cos dobrego wyrwac a ze mam w miare dobrego znajomego to cos ciekawego moze mi zaproponuje
W kazdym badz razie wiem ze sonda idzie do smietnika jak wymienie ( czyt. urwe ) to sie odezwe i zdam relacje jeszcze tak jak kolega pisal sprawdze bezpiecznik ale to wszystko jutro
W kazdym badz razie wiem ze sonda idzie do smietnika jak wymienie ( czyt. urwe ) to sie odezwe i zdam relacje jeszcze tak jak kolega pisal sprawdze bezpiecznik ale to wszystko jutro
A wiec tak
W dniu dzisjejszym zakupilem oraz wymienilem sonde marki BOSCH po atrakcyjnej cenie
Jest to nowa sonda wiec mysle ze kilka ladnych lat polata... Co do roznicy narazie nie wiadomo jutro sie zatankuje i zobacze czy pieniadze nie poszly w piz*u ;p na VAGu sonda teraz pracuje dobrze ( wczesniej nie pracowala ) wiec mam nadzieje ze robota sie oplacila... zreszta tak jak pisalem odezwe sie za kilka dni jak ustale cos wiecej )
PS: sonda odkrecila sie badzo ladnie a silnik nie byl mocno zagrzany :mrgreen:
W dniu dzisjejszym zakupilem oraz wymienilem sonde marki BOSCH po atrakcyjnej cenie
Jest to nowa sonda wiec mysle ze kilka ladnych lat polata... Co do roznicy narazie nie wiadomo jutro sie zatankuje i zobacze czy pieniadze nie poszly w piz*u ;p na VAGu sonda teraz pracuje dobrze ( wczesniej nie pracowala ) wiec mam nadzieje ze robota sie oplacila... zreszta tak jak pisalem odezwe sie za kilka dni jak ustale cos wiecej )
PS: sonda odkrecila sie badzo ladnie a silnik nie byl mocno zagrzany :mrgreen:
uniwersalna a zarazem dedykowana wszystkie kolory przewodow sie zgadzaly i wygladala tak samo jak stara nie wiem czy numer sie zgadza bo nie sprawdzalem ale to pozniej zobacze
Tylko pozostal problem szaprania na LPG... nie wiem co to moze byc...
Ale wszystko powoli i mysle ze do tego dojde
[ Dodano: 2013-02-28, 18:39 ]
Spalanie narazie nie ustalone lecz wymianilem jeszcze swiece zaplonowe i szarpanie ustalo )
Teraz tylko musze zobaczyc jak wypada spalanie i mysle ze bedzie to koniec wydawania kasy teraz lac i jechac xD
Tylko pozostal problem szaprania na LPG... nie wiem co to moze byc...
Ale wszystko powoli i mysle ze do tego dojde
[ Dodano: 2013-02-28, 18:39 ]
Spalanie narazie nie ustalone lecz wymianilem jeszcze swiece zaplonowe i szarpanie ustalo )
Teraz tylko musze zobaczyc jak wypada spalanie i mysle ze bedzie to koniec wydawania kasy teraz lac i jechac xD