[AAH] Wyciecie tłumika środkowego - opinie
[AAH] Wyciecie tłumika środkowego - opinie
Witam mam mały dylemat sypie mi sie środkowy tłumik w 2.8 i pomyślałem żeby całkiem usunąć środkowy, wstawić aby rurki i połączyc z końcowyn. Czy takie rozwiązanie jest dobre czy auto nie bedzie za głośno chodzić?? Robił ktoś już tak, proszę o poradę?
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 14:43 przez edwin, łącznie zmieniany 1 raz.
Tlumik srodkowy rozpreza spaliny i wytwarza w ten sposob podcisnienie ktore dalej lepiej oproznia komory ze spalin, oczywiscie ma to wplyw na moc maksymalna, jaki? tego nie wiem, kiedys probowalem namowic kumpla na hamownie z takim przelotem w wolnossaku ale nic z tego nie wyszlo
jesli o to chodzi to bez wydechu auto tez pojedzie
jesli o to chodzi to bez wydechu auto tez pojedzie
Cześć Ja mam strumienicę sportową i taki oto tłumik końcowy.Nie jest cicho ale nie jest też głośno(mnie się podoba ). Hmm ale po modach to prawie każdy tłumik można wspawać na upartego. Dbam o wydech malując go przed i po zimie profilaktycznie więc jeszcze dycha.Ale jeśli się zdecydujesz: Tak to wygląda u mnie:
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 14:42 przez Slawo777, łącznie zmieniany 2 razy.
No niestety nie zgodzę się do końca tym razem z Tobą Sagem co do tej samej rurki wspawanej co niestety nie znaczy że mi się nie podoba cha cha.Te strumienice nie są strasznie znowuż drogie a diagnosta przymruży oczęta swe :roll: Facet u Nas jeździ Audi 80 b3 a chodzi mu jak rasowa V8 np z orginalnego Dodge Challenger z 70 r .Z czystej ciekawości zapytałem co tam ma pod maską .No kurcze 1.8 na ori końcowym tłumiku ale na rurce bez środkowego.Mnie się strasznie podoba ale to fakt kwestia gustu.Jeśli pójdzie za Twoją radą to ja bym zrobił całość ładnie już z kwasówki jeśli auto ma posłużyć i wydech dłużej.Pozdro
Jutro podjade do znajomego mechanika i wmontuję rury z kwasówki. Także będzie taniej jedno mi aby chodzi po głowie, żeby podczas jazdy ten hałas nie był za głośny w środku auta. Nie chce żeby było mnie słychać z odległości 1km ;p
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 14:46 przez edwin, łącznie zmieniany 1 raz.
okaże sie jak usunę środkowy bo i tak jest do wymiany. rurę mam 55mm powinna starczyć
[ Dodano: 2013-02-28, 17:02 ]
Panowie wymontowałem środkowy tłumik, wstawiłem rurkę nie powiem fajne brzmienie na wolnych obrotach i tak do 2500 tys. ale potem masakra jak dla mnie, głośny wydech jak w aucie rajdowym;/ a nie tego oczekiwałem. Więc po półtorej godziny jazdy założyłem środkowy tłumik po naprawie i mam zamiar zakupić końcowy Ultera dedykowany do 2.8 myslę że takie rozwiązanie jest najlepsze. Chodz są różne gusta ;p
[ Dodano: 2013-02-28, 17:02 ]
Panowie wymontowałem środkowy tłumik, wstawiłem rurkę nie powiem fajne brzmienie na wolnych obrotach i tak do 2500 tys. ale potem masakra jak dla mnie, głośny wydech jak w aucie rajdowym;/ a nie tego oczekiwałem. Więc po półtorej godziny jazdy założyłem środkowy tłumik po naprawie i mam zamiar zakupić końcowy Ultera dedykowany do 2.8 myslę że takie rozwiązanie jest najlepsze. Chodz są różne gusta ;p