[ABK B4] Przerywa na LPG
[ABK B4] Przerywa na LPG
Witam wszystkich
Kilka razy radzilem sie was o pomoc w moim aucie i wszystko bylo by ogarniete tylko nie LPG...
Bylem u gazownika... wszystko fajnie porobione ( instalacja II generacji )
Auto ma moc i fajnie jedzi na gazie lecz powyzej 2 tys obrotow...
Gdy chce np powoli ruszyc alby byly obroty nizsze niz 2 tys to auto szarpie... dodam gaz w podloge i szaprie szaprie az wkoncu po ok 10 s wyjdzie z tej dziury i wbije sie powyzej 2 tys obrotow i idzie jak rakieta... na PB to nie wystepuje wgl i teraz sie zastanawiam co to moze byc ?? swiece i kable bym obstawial na dobre bo dlugo nie maja... na co moge zrwocic uwage jezeli szaprie tylko w pewnym momecie ? dodam ze jest to mocne szaprienia tak jakby ktos odcinal gaz albo iskre... czy tak mocne przerywanie moze miec zwiazek z nieszczalna guma przed przepusnica ta od filtra ??
Kilka razy radzilem sie was o pomoc w moim aucie i wszystko bylo by ogarniete tylko nie LPG...
Bylem u gazownika... wszystko fajnie porobione ( instalacja II generacji )
Auto ma moc i fajnie jedzi na gazie lecz powyzej 2 tys obrotow...
Gdy chce np powoli ruszyc alby byly obroty nizsze niz 2 tys to auto szarpie... dodam gaz w podloge i szaprie szaprie az wkoncu po ok 10 s wyjdzie z tej dziury i wbije sie powyzej 2 tys obrotow i idzie jak rakieta... na PB to nie wystepuje wgl i teraz sie zastanawiam co to moze byc ?? swiece i kable bym obstawial na dobre bo dlugo nie maja... na co moge zrwocic uwage jezeli szaprie tylko w pewnym momecie ? dodam ze jest to mocne szaprienia tak jakby ktos odcinal gaz albo iskre... czy tak mocne przerywanie moze miec zwiazek z nieszczalna guma przed przepusnica ta od filtra ??
zauwazylem ze jak sie nagrzeje to juz np na 4 biegu przy tych niskich obrotach mniej szaprie... i jest tak ze sa momenty ze auto wgl nie szaprie...
Jade sobie np 2 km do sklepu i nie szarpie... wracam z zakupow odpalam jade i juz szarpie... i to tylko na lpg...
Lpg odbiera sygnal z czujnika teperatury ??
Jade sobie np 2 km do sklepu i nie szarpie... wracam z zakupow odpalam jade i juz szarpie... i to tylko na lpg...
Lpg odbiera sygnal z czujnika teperatury ??
bylem to narazie bylo duzo ludzi i nie za bardzo usmiechalo mi sie czekac z 2h...
Zauwazylem ze auto na LPG zxaczyna szarpac jak osiagnie ok 70 stopni... jak masz wskaznik to ta kreska co jest pomierzy 50 a 90 ... a jak jest silnik chlodny to nie szaprie nawet na gazie...
teraz to sam zglupialem... moze naprawde ten czujnik jest jakis lipny... ale na PB jest dobrze na zimnym i cieplym...
[ Dodano: 2013-02-08, 16:55 ]
Tak jak kolega pisal zmienilem na ten stary oryginalny czujnik i wydaje mi sie ze jest lapiej ale to musze troche pojezdzic i zobaczymy czy jest lepiej czy wgl jeszcze cos takiego sie dzieje...
[ Dodano: 2013-02-10, 14:23 ]
Zmienilem czujnik na oryginalny ten stary lecz mam problemu z odpalaniem z rana... i tez przerywa na gazie lecz juz mniej
Zauwazylem ze auto na LPG zxaczyna szarpac jak osiagnie ok 70 stopni... jak masz wskaznik to ta kreska co jest pomierzy 50 a 90 ... a jak jest silnik chlodny to nie szaprie nawet na gazie...
teraz to sam zglupialem... moze naprawde ten czujnik jest jakis lipny... ale na PB jest dobrze na zimnym i cieplym...
[ Dodano: 2013-02-08, 16:55 ]
zbychu pisze:A byłes u niego juz z tym problemem ,czy dopiero sie wybierasz.
[ Dodano: 2013-02-08, 10:17 ]
Ja wymienialem czujnik tem. kupilem zamiennik włoski i było dobrze do przymrozków ,nie działał na nim wtryskiwacz rozruchowy i przeprosiłem ten stary orginalny :->
Tak jak kolega pisal zmienilem na ten stary oryginalny czujnik i wydaje mi sie ze jest lapiej ale to musze troche pojezdzic i zobaczymy czy jest lepiej czy wgl jeszcze cos takiego sie dzieje...
[ Dodano: 2013-02-10, 14:23 ]
Zmienilem czujnik na oryginalny ten stary lecz mam problemu z odpalaniem z rana... i tez przerywa na gazie lecz juz mniej
-
- Forum Audi 80
słuchaj w ABK jesli gazownik ci nie ustawił zapłonu z 6 stopniowym wyprzedzeniem to nie będzie ci dobrze na LPG latał a druga sprawa możesz miec odpięta sondę więc kompod gazu nie dostaje sygnalu i robia sie takie jaja naprawde jest duuuzo na forum opisane na ten temat wpisz w google albo w szukaj i na pewno znajdziesz