Z tego co pamiętam tutaj nie ma takiej sytuacji że na zgaszonym silniku jest błąd któregoś z czujników. Jak masz błąd czujnika G28 to sprawdź ten czujnik (odczytujący wieniec rozrusznika).gregRS2 pisze:tylko jeden bląd 00513 ale to chyba zawsze na zgaszonym powinno się świecić
[AAH] Słaba iskra nie odpala strzela w wydech
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- radek kocio
- Forum Audi 80
Prawda, na zgaszonym żaden z tych dwóch czujników błędu nie wywołuje, nawet G4. Po odłączeniu g28 silnik gaśnie. Jak by ktoś pytał to podstawka czujnika g28 jest regulowana i do poprawnego jej ustawienia potrzebny jest przyrząd VW 3308. Jak by ktoś chciał pogrzebać w kabelkach
Kod: Zaznacz cały
http://www.euroscan.hu/ecu.html
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzesiek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
No ok ale wymienilem Czujniki na takie ze sprawnego auta Czujnik polożenia walu moj mial ok 850O ohmow a ten prawie 1000 podobnie z czujnikiem ustawienia kąta zaplonu, podmienilem komputer i nic, sprawdzając napięcie dochodzące do modułu zaplonowego i cewek bylo to dziwne bo na żadnym pinie ani brązowej ani bialej kostki nie bylo żadnych napięć
- radek kocio
- Forum Audi 80
- radek kocio
- Forum Audi 80
u mnie tak było, wymienilem cewke co prawda na uzywke. Obecnie od kilku dni mam problem typu.. ze gubi iskre na 2 cylindrach czyli.. raz chodzi na wszystkich.. po mocniejszym przygazowaniu przestaje chodzic na 2 bo gubi ta iskre... i nie wiem co mozebyc problemem przewody niedawno wymieniane swiecie tez.. wraz z rozrzadem pompom wody termostatem.. nie wiem;/ co dalej
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzesiek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
no ja też mialem taki problem to rożowe co trzyma wsówki bylo zlamane i chodzil na 5 garow ale naprawiłem i dzialało elegancko zgasilem i od tamtej pory lipa teraz nie pokazuje żadnego błędu ale nie odpala
[ Dodano: 2013-03-16, 23:21 ]
wymienione świece cewka hall czujnik polożenia walu i ustawienia kąta zaplonu modul zaplonowy sprawdzone wszystkie bezpieczniki i strzela w wydechu czasem ale nie odpala
[ Dodano: 2013-03-16, 23:21 ]
wymienione świece cewka hall czujnik polożenia walu i ustawienia kąta zaplonu modul zaplonowy sprawdzone wszystkie bezpieczniki i strzela w wydechu czasem ale nie odpala