Po modach na wtryski AFN i na kompa 16bit + chips od Kostrza przyszedł czas na... skrzynię biegów

Z mojej skrzynki CVC w ciągu około 500km wyciekł cały olej, zaczęły haczyć biegi 2,3,4, wyskakiwać bieg wsteczny i dodatkowo zaczęły "wyć" biegi 3 i 4. Temat zaczął się w październiku kiedy to w (tak mi się wydaje) mechanizmie różnicowym zaczęło coś zgrzytać dość głośno aż któregoś dnia coś głośno "strzeliło" i od tamtej pory nie było żadnych dziwnych oznak jazda była bezszelestna, wszystko pięknie działało, nic nie haczyło, nie zgrzytało itp.
Wiem wiem zaraz będzie zjazd, że trzeba było od razu ratować skrzynkę ale już się tłumaczę- jestem po operacji i jestem trochę unieruchomiony a Audikiem jeździ moja żona i nie było możliwości wstawienia samochodu do mecha na tydzień ponieważ samochód jest potrzebny do dojazdu do pracy.
Teraz pytania czy jest sens ją naprawiać czy jeździć aż rozleci się do reszty i kupić drugą?
Czy jeżeli kupno drugiej to czy będzie pasowała skrzynia od A4 2002 rok AWX ze skrzynią o oznaczeniu FEC?
Jakie ewentualnie będą przeróbki aby druga młodsza skrzynia podpasowała do mojej 80-ki.
Bardzo proszę o porady.