Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4] Kontrolka swiateł mijania

Krzysztof_Suliko [usunięt

Post autor: Krzysztof_Suliko [usunięt » 09 lis 2007, 11:13

Labiel pisze:kontrolke świateł drogowych na czerwonym tyle
A były kontrolki od świateł na czerwonym tle ?? Może o zielony chodzi ??

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 09 lis 2007, 11:19

Na zielonym tyle to były, chyba w wersjach Włoskich o ile się nie mylę. O tych na czerwonym tyle to faktycznie nigdy nie słyszałem, ale miałem nadzieje że ktoś zna jakiś sposób na wyrzeźbienie czegoś takiego.

Mając taką kontrolkę już nigdy nie zapomniałbym włączyć światłem, bo świeciłaby się w przypadku ich nie włączenia.

Krzysztof_Suliko [usunięt

Post autor: Krzysztof_Suliko [usunięt » 09 lis 2007, 11:22

Labiel pisze:Mając taką kontrolkę już nigdy nie zapomniałbym włączyć światłem, bo świeciłaby się w przypadku ich nie włączenia.
To jest bardzo dobry pomysł, układ też nie będzie za skomplikowany do zmontowania.
Pewnie dało by się wydrukować na folli cos takiego ale niewiem jaki były by koszty. na pewno dla 1 kontrolki nie opłacało by sie togo zamawiać. Ale jakby ..... było więcej chętnych to można by sie dowiedzieć, tylko gdzie .... :-/

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 09 lis 2007, 11:26

Nad układem już myślałem, nawet wcześniej w tym poście był taki podany. Wszytsko w oparciu o przekaźnik stykowy, naprawdę bardzo proste do zrobienia. Jedyny kłopot to właśnie ta kontrolka.

Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 09 lis 2007, 16:50

moze od innego autka wyciac ten kwadracik z wzorem swiateł drogowych, wyciac nieuzywany u Ciebie i zlutowac to wszytsko razem... musiałbys na szrocie zobaczyc z jakiegos starego autka...

Awatar użytkownika
seriouskubus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seriouskubus » 21 paź 2009, 18:33

Ja mam pytanie czy w waszych B3 benzynowych świeci kontrolka "ssanie/świece żarowe" podczas gdy auto chodzi na ssaniu automatycznym, bo nie wiem czy u mnie jest żaróweczka spalona?
Drugie pytanie to po co jest kontrolka kierunkowskazów na środkowej konsoli i czy ona komuś działa? :?:

Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Mobilek » 22 paź 2009, 09:20

seriouskubus pisze:Ja mam pytanie czy w waszych B3 benzynowych świeci kontrolka "ssanie/świece żarowe" podczas gdy auto chodzi na ssaniu automatycznym, bo nie wiem czy u mnie jest żaróweczka spalona?
Nie świeci, w wersjach z wtryskiem jej tam nie ma.
seriouskubus pisze:po co jest kontrolka kierunkowskazów na środkowej konsoli i czy ona komuś działa?
Jeżeli się nie mylę to kontrolka kierunkowskazów sygnalizuje ich pracę po podpięciu haka holowniczego.

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 23 paź 2009, 09:16

Mobilek pisze:Nie świeci, w wersjach z wtryskiem jej tam nie ma.
Jakoś mam wersje na wtrysku i ta kontrolka u mnie jest choć nie jest używana.
seriouskubus pisze:po co jest kontrolka kierunkowskazów na środkowej konsoli i czy ona komuś działa?
Jeżeli się nie mylę to kontrolka kierunkowskazów sygnalizuje ich pracę po podpięciu haka holowniczego.[/quote]

Ja posiadam hak jedynie nie oryginalny i czy mógłbym tą kontrolkę do tego wykorzystać ?? Chodzi mi o to, że jak mam podłączona przyczepkę to jak włęcze kierunkowskazy to ta kontrolka będzie migać razem z tą strzałką kierunków. Czy jest możliwe zrobienie takiego czegoś prostym sposobem ??

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 23 paź 2009, 09:20

Mobilek pisze:Jeżeli się nie mylę to kontrolka kierunkowskazów sygnalizuje ich pracę po podpięciu haka holowniczego.
Dokładnie do tego służy. Jak podepniemy przyczepkę to sygnalizuje właściwe działanie kierunków.

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 23 paź 2009, 13:50

Ale jak takie coś zmontować ?? Potrzebny do tego jakiś przekaźnik czy tylko od gniazda haka podpiąć się pod masę kierunków i plus ze skrzynki bezpieczników ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl