[2.0 ABT] B4, problem z odpaleniem po dłuższej jeździe
-
- Forum Audi 80
[2.0 ABT] B4, problem z odpaleniem po dłuższej jeździe
Witam wszystkich forumowiczów.
Szukałem rozwiązania na forum lecz w każdym temacie nie znalazłem dokładnych objaw takich jak u mnie. ( może źle szukam )
Problem polega na tym że od czasu do czasu odpalam samochód bez żadnego problemu, przejadę kawałek kilka ulic zgaszę i później nie mogę odpalić, pomimo, że gaszony samochód był na PB. Odrazu odrzucam winę pozostawionego gazu. Aby ponownie go uruchomić muszę odczekać ok godziny lub 2 i zapala bez żadnego problemu. Czasami czuć przez chwilę benzynę gdy włączę nawiewy.
Ok miesiąca temu wymieniona została kopułka, przewody, świece.
Z góry dziękuję za pomoc.
Szukałem rozwiązania na forum lecz w każdym temacie nie znalazłem dokładnych objaw takich jak u mnie. ( może źle szukam )
Problem polega na tym że od czasu do czasu odpalam samochód bez żadnego problemu, przejadę kawałek kilka ulic zgaszę i później nie mogę odpalić, pomimo, że gaszony samochód był na PB. Odrazu odrzucam winę pozostawionego gazu. Aby ponownie go uruchomić muszę odczekać ok godziny lub 2 i zapala bez żadnego problemu. Czasami czuć przez chwilę benzynę gdy włączę nawiewy.
Ok miesiąca temu wymieniona została kopułka, przewody, świece.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, 15:20 przez sebastian91, łącznie zmieniany 1 raz.
tak jak napisałem wyżej silnik ma iskrę jak nie chce odpalić?petel pisze:Witam - też mam taki problem że gdy przejadę i silnik łapie temperaturę to później nie mogę odpalić (ani benzyna ani gaz - kręci i kręci), dopiero gdy auto postoi z 20min to pali z łatwością. Zastanawia mnie to czemu gdy silnik jest zimny to pali z łatwością - idealnie.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Drodzy forumowicze, niestety muszę stwierdzić, że nie jest to wina czujnika. Czujnik został wymieniony i wciąż jest ten sam problem. Chciałbym zaznaczyć, że przed wymianą problem tak jakby powiększał się, czas oczekiwania do ponownego odpalenia wynosił nawet całą noc. po 4h wciąż nie mogłem zapalić.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80