[All] Preparaty oczyszczające silniki z osadu/szlamu
[All] Preparaty oczyszczające silniki z osadu/szlamu
Witam, szukam jakiegoś skutecznego środka do płukania silnika z osadów czy szlamu i jednocześnie bezpiecznego dla uszczelniaczy i innych delikatnych elementów jako iż moja V ma już przekroczone magiczne 300tyś. chcę na wiosnę zrobić mu małe czyszczonko, również poszukuję preparatu w sprayu do czyszczenia ręcznego takich elementów jak wałki. Z góry dzięki za podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 20:51 przez lobos, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.valvolinepolska.pl/pr,93,sro ... flush.html POLECAM
jest dobry

http://allegro.pl/liqui-moly-plyn-do-pl ... 03249.html to u siebie stosowalem w 2-óch autach
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
Witam, robiłem płukanie silnika preparatem liqui moli, według zalecań z opakowania. Posiadam dodatkowe zegary więc fajnie widać ciśnienie oleju, i przed płukaniem cisnienie oleju na wolnych olej rozgrzany 3 bar jazda 5 bar , po płukaniu wolne 1,7 bat jazda 4 bar
olej jaki wypłynoł -syf dodam że zmieniłwm olej z 15w40 LOTOS;( na liqui moli 10w40 so2
olej jaki wypłynoł -syf dodam że zmieniłwm olej z 15w40 LOTOS;( na liqui moli 10w40 so2
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
i w dieselkach da się zrobić olej inny niż czarny jak smoła ;] Sam się zdziwiłem jak oglądałem aela i typek pokazuje olej do wymiany a bagnet w kolorze taki jak zalał. Ale z tego co mówił to czyścił miskę heh a kto wie, może i nie tylko miskę.matek10912 pisze:Prawda Slonik tyle ze w zetorkach oliwa zawsze czarna jest. A w benie czysciutko bedzie
Czarny olej bierze się z przedmuchów na pierścieniach. Po prostu w benzyniakach jest mniejsze ciśnienie sprężania i niższe ciśnienie gazów po zapłonie mieszanki. Są to związki węgla, te same co tworzą czarną chmurę na "rezystorkach". Ale nie szkodzi to silnikowi, węgiel
ma właściwości smarujące i dodatkowo zwiększa lepkość oleju <ok> dlatego po płukance ciśnienie oleju może ulec zmianie.
ma właściwości smarujące i dodatkowo zwiększa lepkość oleju <ok> dlatego po płukance ciśnienie oleju może ulec zmianie.