Witam posiadam instalacje II generacji BRC uszkodzil sie przelacznik od gazu (I-0-II)
Teraz czasami przelacza mi na PB a czasami jadzie normalnie na gazie... nie widzie ile mam gazu w zbiorniku bo wartosc jest na 3 kropkach ZAWSZE...
Wiem tez ze nie odpija mi wielozawor czy jest to przyczyna pokazywania caly czas 3 kropek z 4 ??
I powiedzcie mi jeszcze czy jak kupie centralke do LPG to koniecznie musi byc taka sama jak moja czy moze byc jakas inna z allego ??
[2.0 ABK] Zmiana centralki LPG
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
mialem pusty zbiornik zalalem 10 litrow i pokazuje min na wielozaworze... to wyglada jakby zrobilo sie zwarcie na 2 i 3 diodzie i swieca razem bo kiedys zeszlo mi z 3 do 1 kropki ( rezerwy ) ale tylko raz i juz wiecej takiej sytuacji nie bylo...
Dlatego zastanawiam sie nad zmiana centralki gazu na jakas inna bo widzialem na allegro niedrogie zestawy... tylko czy to bedzie pasowalo ? regulacja jest na parowniku wiec jakbym zamianil centralke i podlaczyl jak tak jak stara to bedzie wszystko ok ??
Dlatego zastanawiam sie nad zmiana centralki gazu na jakas inna bo widzialem na allegro niedrogie zestawy... tylko czy to bedzie pasowalo ? regulacja jest na parowniku wiec jakbym zamianil centralke i podlaczyl jak tak jak stara to bedzie wszystko ok ??
sprawa nr 1, że jeśli masz instalację II gen BRC to zapewne powinieneś mieć instalację BLITZ lub JUSTa i w żadnym wypadku nie powinieneś mieć przełącznika I O II (wniskuję po opisie, że masz WRkę lub GRkę co jest mało możliwe) tylko BRCowski. sprawdź dokładnie co masz zmaontowane.
podeślij fotkę:
jednostki sterującej, przełącznika i szkiełka w zbiorniku oraz kołnierza zbiornika w którym zamocowany jest wielozawór.
powiem Ci wtedy jaki przełącznik kupić lecz stawiam na szkiełko i / lub pływak.
instalacją 2gen nie powinna sama przełączać na noPB. jeśli tak się dzieje, może być problem w elektryce ale o tym później.
czekam na foty.
podeślij fotkę:
jednostki sterującej, przełącznika i szkiełka w zbiorniku oraz kołnierza zbiornika w którym zamocowany jest wielozawór.
powiem Ci wtedy jaki przełącznik kupić lecz stawiam na szkiełko i / lub pływak.
instalacją 2gen nie powinna sama przełączać na noPB. jeśli tak się dzieje, może być problem w elektryce ale o tym później.
czekam na foty.