[80 B4] Głośny szum alternatora.
-
adamb
[80 B4] Głośny szum alternatora.
Witam.
Mam taki problem: wydaje mi się że alternator pracuje za głośno wyraźnie słychać szum kiedy silnik pracuje na wolnych obrotach. Czy tak powinno być? Może to łożyska?
Mam taki problem: wydaje mi się że alternator pracuje za głośno wyraźnie słychać szum kiedy silnik pracuje na wolnych obrotach. Czy tak powinno być? Może to łożyska?
-
adamb
jezeli oddzielisz alternator ściągając mu pasek to bedziesz słyszał co szumi. Moze byc też rolka napinacza rozrzadu. Ale jezeli alternator to dwa łozyska 6203 i 6201 najlepiej SKF zakładać
(cena zalezy: od 18zł za sztuke)
Ostatnio zmieniony 11 lis 2007, 18:10 przez Dziki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
adamb
-
adamb
przepłaciłeś pięknie , ciekawe czy kupiłeś zamknięte obustronnie tworzywem i jakiej firmy , bo to bardzo ważne? :shock:17x52x17 (cena 50 zł)
w tym sklepie za dwa łożyska + przesyłka zapłaciłbyś 31,00 za pobraniem i łożyska renomowanej firmy Fag.
Łożysko kulkowe 6203.2RSR.C3 Fag !!!!!!!!!!!!!
Łożysko kulkowe 6201.2RSR.C3 Fag !!!!!
-
adamb
Jeżeli ktoś zna dokładne wymiary i oznaczenia łożysk alternatora Bosch 90A - 0 123 335 001
to proszę o ich podanie.
Z wcześniejszych wypowiedzi wynika, że jedno to:
17x40x12 - 6203 ???,
a drugie to prawdopodobnie 17x52x17 ale symbol 6201 nie odpowiada temu wymiarowi ???
Proszę o info jak jest naprawdę lub link do jakiejś stronki Boscha gdzie na podstawie numeru alternatora będę mógł sprawdzić jakie łożyska do niego pasują.
to proszę o ich podanie.
Z wcześniejszych wypowiedzi wynika, że jedno to:
17x40x12 - 6203 ???,
a drugie to prawdopodobnie 17x52x17 ale symbol 6201 nie odpowiada temu wymiarowi ???
Proszę o info jak jest naprawdę lub link do jakiejś stronki Boscha gdzie na podstawie numeru alternatora będę mógł sprawdzić jakie łożyska do niego pasują.