powiem wam tak
jak miałem audi też nalałem mobila i kontrolka oleju gasła rano po ok 2-3 sekundach
zmieniłem olej na valvoline i kontrolka odrazu gasła <ok>
także ten mobil to lipa jakaś jest
[1.9 tdi 1z] prośba o lokalizację dźwięku
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
U mnie naprawdę nie było nigdy problemów z mobilem.Samochód zrobił na nim ponad 120tys km i wszystko było dobrze aż do ostatniej wymiany.Widocznie jakaś podróba była.Dziś zmieniłem olej na castrola i jak na razie silniczek chodzi ładnie.Mam nadzieję że tak pozostanie.A ten mobil co zlałem był jak woda.Zdziwiło mnie jeszcze jedno że rok produkcji opakowania był 2009 a oleju 2012.Może to nic nie znaczy albo butelka była już wcześniej wykorzystywana.Na mobilu tez zawsze kontrolka gasła od razu.
[ Dodano: 2013-04-12, 23:17 ]
A więc na castrolu zrobiłem już 400km i powie wam jakie odczucia.Na mobilu na pewno po uruchomieniu zimnego silnika ciszej pracował.Na castrolu mimo swoich magnetycznych właściwości słychać dość głośno popychacze przez ok 3 sekundy.Po zagrzaniu silnika na castrolu silnik o wiele ciszej pracuje niż na mobilu.Olej po przejechaniu tego dystansu nadal jest jasny i przeźroczysty a mobil już dawno był czarny...
[ Dodano: 2013-04-12, 23:17 ]
A więc na castrolu zrobiłem już 400km i powie wam jakie odczucia.Na mobilu na pewno po uruchomieniu zimnego silnika ciszej pracował.Na castrolu mimo swoich magnetycznych właściwości słychać dość głośno popychacze przez ok 3 sekundy.Po zagrzaniu silnika na castrolu silnik o wiele ciszej pracuje niż na mobilu.Olej po przejechaniu tego dystansu nadal jest jasny i przeźroczysty a mobil już dawno był czarny...