Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.6 ADA] Za niskie obroty, gaśnie gdy zimny

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
kroliqster
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kroliqster » 15 kwie 2013, 20:35

nie nie powinnno byc bledu sondy, u mnie jak sie pojawial raz na jakis czas to juz mialem problemy jak auto zlapalo temperature to na benzynie gaslo i nie mialo mocy wymienilem na ntk i smiga az milo juz dluzszy czas 150 zl dalem za dedykowana wczesniej mialem boscha ktory mnie kosztowal 260 zl i pol roku wytrzymal gwarancji nie uznali....

Seyv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Seyv » 15 kwie 2013, 20:46

Sprawdzę najpierw przewód - w zimie zdarzało się, że żona jeździła na zaspy nie patrząc ;-)
Nie mam dostępu do kanału a bez tego chyba będzie ciężko do sondy się dostać?
Obecnie moc i spalanie wydaje się być ok. Będę sprawdzał Vagiem czy błąd się często powtarza.

[ Dodano: 2013-04-16, 09:24 ]
Dziś rano odpaliłem auto i przez kilka minut auto chodziło jak szwajcarski zegarek, później zaczęło go "dusić" i zgasł :-x chyba go zalało bo benzynę trochę było czuć. Przejechałem 500m i było wszystko ok.
Po nagrzaniu obroty raz są na 1100 i powoli spadają do 800 innym razem sztywno trzyma 900. Nasmaruje chyba krokowca bo jak go płukałem to niczym nie smarowałem i może się przycina :-|

[ Dodano: 2013-04-22, 09:07 ]
W sobotę zabrałem się znowu za sinik krokowy - teraz poza przepłukaniem nasmarowałem go preparatem smarującym (w sprayu) poczekałem aż nadmiar wycieknie i zamontowałem. Puki co dwa dni spokój - już nie przygasa i obroty są równiejsze. Mam nadzieję, że to było to. Po wymianie czujników temperatury spadło mi spalanie LPG o jakieś 0,7l/100km i średnio pali mi już poniżej 10l/100km :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl