[B3/B4 2.3NG gaz] jaka srednica miksera?
[B3/B4 2.3NG gaz] jaka srednica miksera?
Jak w temacie... dodam ze do 4500 kreci a po masakra!
Ostatnio zmieniony 12 lis 2007, 21:43 przez Marcin26, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Marcin26, Zbyt duża średnica miksera to problemy z regulacją mieszanki na wolnych obrotach (za małe podciśnienie), na wysokich i pod obciążeniem niestabilna praca reduktora. Za mała średnica to z kolei problemy z regulacją z powodu zbyt dużego podciśnienia i zmulenie autka. Ale i tak trochę lepiej niż przy zbyt dużym mikserze. W reduktorze nie ma dysz, które można sobie wymieniać. Sprawdź czy aby na pewno na reduktorze pisze 100KW, bo jeśli pisze 100HP to zdecydowanie za mały reduktor (HP to konie mechaniczne). Do NG powinien być reduktor co najmniej 140HP czyli KM.
Zygzak pewnie miał na myśli kompensację ciśnienia. Musiałbyś mieć mikser z dodatkowym odejściem kompensacji. Wężyk podpina się do odpowiedniego wejścia kompensacyjnego w reduktorze.
Sorry, że dopiero teraz odpowiadam ale ostatnio mam urwanie głowy .
Zygzak pewnie miał na myśli kompensację ciśnienia. Musiałbyś mieć mikser z dodatkowym odejściem kompensacji. Wężyk podpina się do odpowiedniego wejścia kompensacyjnego w reduktorze.
Sorry, że dopiero teraz odpowiadam ale ostatnio mam urwanie głowy .
A wiec do miksera ida 3 weze dwa od reduktora a jeden idzie od kolektora ssacego a na tym wezu jest jeszcze jakis ala zawor z podpieta wtyczka dodam ze ten ala zawor czy jak on tam sie zwie jest orginalnie przy silniku.Mikser jest taki jak reklamuje www.rybacki tylko martwi mnie srednica mojego miksera dzis sprawdzilem i jest 28.przy okazji tego zauwazylem ze w gumie jest bialo-siwy syf czy to od wilgoci?????
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Marcin, czyli masz mikser z kompensacją podpiętą do kolektora i tak może zostać. Ten ala zawór to faktycznie zawór zamykający "przelot" kiedy silnik ma pracować na benzynie, żeby nie zasysał tamtędy lewego powietrza. Mikser jest w porządku, 28 mm. Rzeczywiście może taki być. 32mm to do mniejszych silniczków. I tu widać wyraźnie jak bardzo NG jest dławiony mikserem . Dlatego uważam, że gazowanie II generacją NG to nienajlepszy pomysł.
Ten syf to prawdopodobnie wilgoć zmieszana z olejem i wytrąca się właśnie takie coś a'la budyń.
Ten syf to prawdopodobnie wilgoć zmieszana z olejem i wytrąca się właśnie takie coś a'la budyń.