[B3 1.8 JN] gaśnie w czasie jazdy
[B3 1.8 JN] gaśnie w czasie jazdy
Witam! Mam problem z moim JN. Mianowicie podczas jazdy czy spokojnej czy jak dam po garach to w pewnym momencie traci moc i gaśnie, nawet jak na biegu próbuje w czasie jazdy odpalić to nic nie daje, tylko restart z stacyjki(wyłączenie zapłony i włączenie) daje rezultat. Na chwilę obecną sprawdziłem bezpiecznik i przekaźnik z pompy, wymieniłem świece , kable WN, palec kopułkę, ten zasobnik paliwa co jest na filtrze powietrza. Jakie jeszcze mogą być przyczyny tego bo normalnie nie da się jechać moją Audi. Dzięki i Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez SzymonTG, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.Podepnę się pod temat.Mam audi 80 b3 1.8 S 90 KM,1990r,wtrysk mechaniczny.Mój problem jest podobny.Podczas jazdy lub podczas ruszania auto gasnie,jednak odpala po paru sekundach bez problemu i są momenty że ponownie zgasnie.Gdy odpali smierdzi bardzo paliwem ,czuć w środku.Wymienilem przewody wysokiego napięcia,swiece,kopulke wraz z palcem rozdzielacza,jednak usterka została.Proszę o poradę co dalej zrobić z tym faktem?
Dzięki Wladco Pierścieni,jak zrobię dam znac :-o
[ Dodano: 2015-10-20, 21:12 ]
Witam jeszcze raz,wczoraj byłem u kolejnego mechanika i stwierdził że to gasniecie silnika jest związane z wtryskiem mechanicznym.Obok wtrysku znalazł kostkę do której były podłączone dwa kabelki,z drugiej kabelki były wyrwane..Czy faktycznie może mieć to coś wspólnego?
[ Dodano: 2015-10-20, 21:12 ]
Witam jeszcze raz,wczoraj byłem u kolejnego mechanika i stwierdził że to gasniecie silnika jest związane z wtryskiem mechanicznym.Obok wtrysku znalazł kostkę do której były podłączone dwa kabelki,z drugiej kabelki były wyrwane..Czy faktycznie może mieć to coś wspólnego?