[All] jak usunąc znaczki na tylnej klapie
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Panowie stary temat ale dziś zdjąłem znaczki i chciałem się podzielić spostrzeżeniami.Znaczki były oryginalne i od nowości.Nie mam pojęcia skąd wy mieliście tyle problemów z nimi.Ja po prostu nasączyłem je lekko rozpuszczalnikiem i z jednej strony włożyłem szmatę i przeciągnąłem na drugi koniec i to wszytko.Potem tylko wyczyściłem ślady po kleju i po wszystkim.Nawet nie ma śladu po znaczkach ani żadnych odbarwień.Nic nie polerowałem.Nie wiem czy to może urok jasnego koloru lakieru,może przy ciemnych bardziej znać ślady po znaczkach.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Może ktoś czymś to u ciebie już wcześniej kleił bo nie wierzę że przez zwykłą taśmę może odejść lakier tym bardziej że ta taśma ma już 20 lat.U mnie pozostałości po taśmie można powiedzieć że się wykruszyły ale i tak je potraktowałem benzyną extra by łatwiej znikły.A widziałem już jak spece kleją znaczki do klapy klejem.Dobrze jeśli użyją np kleju do szyb.Ale widziałem na własne oczy jak koleś zakładał znaczki na jakimś dwuskładnikowym kleju typu poxilina
- 123krzysiek123
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja znaczek audi zostawiłem ale te dwa zeszły elegancko.Zresztą znaczek TDi sam już lekko z boku odłaził.Na czerwonym kolorze trochę bał bym się odrywać znaczki gdyż taki kolor lubi płowieć i możliwe że było by dość mocno widać różnicę...Ale codziennie przechodząc obok samochodu zastanawiam się czy dobrze zrobiłem bo tak jakoś łyso bez tych znaczków <ok> chyba się do nich za bardzo przyzwyczaiłem
- 123krzysiek123
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- 123krzysiek123
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- refixedlife
- Forum Audi 80
daniel110791 pisze:też mam tą wlepkę, ale jakoś nie bardzo mi to pasuje do srebrnego i nie wiem czy przykleić u mnie znaczki były przyklejone czymś czarnym, nie wiem czy to ori było
To czarne to właśnie jest taśma dwu stronna i ori zazwyczaj jest czarna u mnie schodziło bez problemu zadarłem nożykiem , zmyłem ekstrakcyjną i śladu nie ma ,a nitro nie polecam potrafi ugryźć lakier
Znaczki najlepiej usunac cienka zylka albo plastikowa szpachelka, a reszste tasmy najlepiej gumka :-o
na przyklad taka:
http://www.euromedictorun.pl/Gumka-Poli ... 3456).aspx
na przyklad taka:
http://www.euromedictorun.pl/Gumka-Poli ... 3456).aspx
Ja po kupnie miałem kilka naklejek, starego kleju na szybach i karoserii, i normalnie kupiłem sobie trochę benzyny, w dłoń dowód czy jakiś inny plastik, wszystko zeszło, śladu nie zostawiając
Ostatnio natomiast postanowiłem oderwać z tylnej klapy znaczki 80 i 1.9, podstawiłem kawałek szmaty, podważyłem nożem, i ładnie odeszło zostawiając tylko stary czarny klej, trochę fosolu i wszystko zeszło. Jedynie pod 1.9 został stary zaciek, takie odbarwienie, papier 1000, wody troszkę, i z tym poradziłem sobie .
Z bliska widać jaśniejszą plamę, ale to dlatego że auto nie było myte już od dłuższego czasu, a reszta lakieru błaga o polerkę
Ostatnio natomiast postanowiłem oderwać z tylnej klapy znaczki 80 i 1.9, podstawiłem kawałek szmaty, podważyłem nożem, i ładnie odeszło zostawiając tylko stary czarny klej, trochę fosolu i wszystko zeszło. Jedynie pod 1.9 został stary zaciek, takie odbarwienie, papier 1000, wody troszkę, i z tym poradziłem sobie .
Z bliska widać jaśniejszą plamę, ale to dlatego że auto nie było myte już od dłuższego czasu, a reszta lakieru błaga o polerkę
-
- Forum Audi 80