[80 B4 1.9TDI] krzywy drążek kierowniczy
[80 B4 1.9TDI] krzywy drążek kierowniczy
Witam,
zabrałem się za wymianę amortyzatorów + poduszki wraz z łożyskami oczywiście tutaj podziękowania dla kolegi goldi'ego za udostępnienie sciągaczy niestety, jak to zwykle była podczas rozkręcania nie mogłem wykręcić jednego łącznika stabilizatora, ktoś wcześniej urwał gwint na nakrętce i zakontrował drugą uciąłem, myślę wymienię też łączniki :mrgreen: idąc za ciosem chciałem wymienię też końcówki drążków, od kolumny odkręciłem, ale od drążka NIE MA NA TO SZANS...co robie..wykręcam całę drążki i co się okazuje prawy drążek jest krótszy i zakrzywiony, muszę wymienić także drązki kierownicze pytanie do fachowców czy on ma taki być czy jest to efekt jazdy po polskich drogach :?:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb5 ... 2aa9b.html
zabrałem się za wymianę amortyzatorów + poduszki wraz z łożyskami oczywiście tutaj podziękowania dla kolegi goldi'ego za udostępnienie sciągaczy niestety, jak to zwykle była podczas rozkręcania nie mogłem wykręcić jednego łącznika stabilizatora, ktoś wcześniej urwał gwint na nakrętce i zakontrował drugą uciąłem, myślę wymienię też łączniki :mrgreen: idąc za ciosem chciałem wymienię też końcówki drążków, od kolumny odkręciłem, ale od drążka NIE MA NA TO SZANS...co robie..wykręcam całę drążki i co się okazuje prawy drążek jest krótszy i zakrzywiony, muszę wymienić także drązki kierownicze pytanie do fachowców czy on ma taki być czy jest to efekt jazdy po polskich drogach :?:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb5 ... 2aa9b.html
Wymieniałem prawą koncówkę drążka i nie mogłem jej wykręcić wieć wyciągnołem cały drążek i zobaczyłem że jest krzywy, też sie wystraszyłem i zaczołem szukać po szrotach, znalazłem ale też krzywy, gościu powiedział że taki ma być, wiec nie wymieniałem i tak jeżdze już 5lat, w sumie tak dokładnie nie wiem
- percevalle
- Audi 80 Klub
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Pamiętaj że po wymianie drążków kierowniczych trzeba ustawić zbieżność chyba że sprytnie pomierzysz odległości drążków od mocowania Suwmiarką to może zaoszczędzisz parę groszy aha ja mam w tym tygodniu drugą zmianę jak będziesz chciał oddać ściągacze to po 14 jestem w pracy ale spokojnie nie pali się