[ALL]Przekładka silnika 1.8T do Audi 80 - FAQ
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Panowie potrzebuje pomocy, a mianowicie nie moge nigdzie znaleźć opisu wtyczek które wychodzą od komputera, poradziłem sobie na tyle, przełożyłem immo jest iskra ale wtryskiwacze sie nie otwierają i nie podają paliwa. Strona która była podawana na forum niestety wygasła... może ma ktoś ją jakoś zapisną?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tu masz schemat od AEBa: http://myweb.whitman.syr.edu/srotblat/s ... iagram.pdf zobacz na podstawie rzeczy, które znasz czy się zgadza. Gdzieś chyba też miałem sam opis pinów na wtyczce.
Na pewno załatwiłeś immo? Jeśli wtryskiwacze nie pracują.
Na pewno załatwiłeś immo? Jeśli wtryskiwacze nie pracują.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Na racja nawet z immo powinien odpalić chociaż na chwilę.
Kurde na dysku mam od ADRa, ADP a od AEBa niemam
Tutaj masz opis: http://public.fotki.com/loogy/18t-vanag ... -0001.html tylko nie wiem czy nie jest to z nowszego AEBa z dwiema kostkami ECU.
A ty potrzebujesz wiedzieć z jakich pinów są podłączone wtryskiwacze bo nie odpala?
Podłączyłeś zasilanie wtryskiwaczy?
Kurde na dysku mam od ADRa, ADP a od AEBa niemam
Tutaj masz opis: http://public.fotki.com/loogy/18t-vanag ... -0001.html tylko nie wiem czy nie jest to z nowszego AEBa z dwiema kostkami ECU.
A ty potrzebujesz wiedzieć z jakich pinów są podłączone wtryskiwacze bo nie odpala?
Podłączyłeś zasilanie wtryskiwaczy?
-
- Forum Audi 80
Tak to juz jest raczej opis od tego nowszego komputera z jedną szeroką wtyczką. napewno podłączyłem plus po stacyjce i ten stały który cały czas zasila komputer. Najlepiej jak by był opis tych wszystkich wtyczek które przechodzą od komputera do kabiny czyli ta żółta czarna i nie pamiętam juz jaka no w sumie to te cztery które tam są.
-
- Forum Audi 80
To potrzebujesz jeszcze plusa z przekaźnika pompki paliwa na kablu zielono-zółtym na czerwonej kostce wiązki AEBa wchodzącej do kabiny (jeśli nie uciąłeś jeszcze oryginalnych kostek).piotr23audi pisze:napewno podłączyłem plus po stacyjce i ten stały który cały czas zasila komputer.
Dodatkowo na czerwono-zielonym masz z czerwonej kostki masz zasilanie przepływomierza, N80 i N75, też z przekaźnika pompy paliwa albo lepiej z dołożyć dodatkowy przekaźnik pracujący równolegle z nim.
Kurde na poprzedniej stronie dałem link do schematu od silnika ABE...
-
- Forum Audi 80