[B4 ABT] Wymiana tulei sanek i wahaczy
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- elektronic
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
Jak położysz się pod auto i centralnie nad głową masz silnik, to lewy - tylny (pod nogami kierowcy) gwint, stanowi śrubka puszczona w szynie. Więc jeśli u Ciebie wsjo jest na stałe, to
po pierwsze primo: Masz kłopot z geometrią z głowy przy wymianie tulejek
po drugie primo: wycięte pod nogami kierowcy dziursko i wspawaną na stałe nakrętkę
po pierwsze primo: Masz kłopot z geometrią z głowy przy wymianie tulejek
po drugie primo: wycięte pod nogami kierowcy dziursko i wspawaną na stałe nakrętkę
Panowie przeczytałem cały post ale nie wiem nadal jak wprasować przednie tuleje sanek. Jak próbuje prasować nasmarowane obficie tuleje to ten duży gumowy pierścień nie chce wejść w otwór tylko najzwyczajniej go obcina zniszczyłem tak jedną tuleje swag
chodzi mi o te tuleje: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/793 ... 53a6f.html#
chodzi mi o te tuleje: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/793 ... 53a6f.html#
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
Ja to robie na tej zasadzie. pojechalm na kład metalu i docieli mi kawałki blachy grubośc 2 o wymiarach 5m na 5cm , wywierciłem sobie otwór po środku fi 12 , kupiłem śrube wzmacnianą długośc chyba ok 13cm kilka podkładek i nakrętki. Daję z jednej podkładki na srubę , potem kawałek wczesniej wspomnianej blachy, następnie idzie tuleja, przekładam śrubę z całym tym zestawem przez gniazdo tulei i od drugiej strony zakładam drugą blache , podkładke i nakrętkę , ustawiam tuleje tak żeby się nie kosiła i wkręcając ona się wciska. Na takim patencie wymieniam tuleje tez belki tylnej bez zdejmowania
w ten sam sposób robie i zawsze idzie jak potrzebaRadek_ER19 pisze:Ja to robie na tej zasadzie. pojechalm na kład metalu i docieli mi kawałki blachy grubośc 2 o wymiarach 5m na 5cm , wywierciłem sobie otwór po środku fi 12 , kupiłem śrube wzmacnianą długośc chyba ok 13cm kilka podkładek i nakrętki. Daję z jednej podkładki na srubę , potem kawałek wczesniej wspomnianej blachy, następnie idzie tuleja, przekładam śrubę z całym tym zestawem przez gniazdo tulei i od drugiej strony zakładam drugą blache , podkładke i nakrętkę , ustawiam tuleje tak żeby się nie kosiła i wkręcając ona się wciska. Na takim patencie wymieniam tuleje tez belki tylnej bez zdejmowania
- Radek_ER19
- Forum Audi 80