Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B3 1.8 JN] Wtrysk mechaniczny a Lpg..

Wszystko co związane z LPG
bohema667
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bohema667 » 20 maja 2013, 17:03

Spoko na forum widziałem już NG wykastrowane ;) W B3 jest mały bagażnik, stąd pomysł, żeby wywalić też bak - 70l.

Co do smarowania tłoczka, to wcześniej pisałem, że jest coś takiego jak stop K-Jettonic. Daje to paliwo na tłoczek, ale ogranicza ciśnienie, że idzie tylko na powrót ;)
http://autogaz-market.pl/emulatory/280-pd-45.html

http://www.w201w124.com/forum/printview ... 19a48b84cc

miron72
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: miron72 » 20 maja 2013, 21:25

bohema667 pisze:W B3 jest mały bagażnik, stąd pomysł, żeby wywalić też bak - 70l.
Owszem, dlatego mam myśli niemiłe o sprzedaży 90ki i w124, bo oba mają do bani bagażniki, a tu i dzieciak, remont, się kombi marzą...nieważne. Można celować w zmniejszony zbiornik, choć dbałość musi być o wykonanie aż przesadna.

Stop KE można pakować, lecz do...KE, a np. u mnie jest K :-P Ogólnie mechaniczny, a elektromechaniczny to są pewne różnice i często są te wtryski mylone.

Wracając do tematu dodałem na jakiś czas zawór na przewód gazowy przy samym BLOSie. Zaadaptowane podciśnieniowe sterowanie zaworem cieczy na nagrzewnicę od MB w201(odwróciłem kierunki działania). Przy przełączeniu na PB natychmiast zamyka rurę z gazem, zapobiega to problemowi zassania resztek gazu z parownika jak zgasimy i odpalamy na benie. Latem to nieistotne dla mnie, lecz zimą bywa użyteczne.

Coś czyściłem jednak, zdjąłem zawór i złożyłem już bez, sprawdzał się ale nie mam czasu jakoś założyć, zresztą obecnie jest mało potrzebny. Może ktoś z pomysłu skorzysta ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl