Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABC AVANT] Sygnał przy zamykaniu i otwieraniu zamka.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zoli
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B4 ABC AVANT] Sygnał przy zamykaniu i otwieraniu zamka.

Post autor: zoli » 22 maja 2013, 18:54

Witam...
Po długiej walce udało mi się reanimować autko... Niestety pojawił się kolejny nowy problem...

Od paru dni podczas otwierania lub zamykania dowolnego zamka z kluczyka włącza się strasznie głośna syrenka z tyłu auta an około 2-3 sekundy. Jest to dość kłopotliwe szczególnie w nocy. Drzwi otwierają się i zamykają normalnie. Pilot nie działa od zawsze... baterie wymieniałem jakiś czas temu ale tego się przyzwyczaiłem i to jest mniejszy problem. Czy jest jakiś sposób na żeby to wyłączyć nie odpinając syrenki? Może ktoś jest w posiadaniu jakieś instrukcji...

Jeśli ktoś wie jak dodatkowo można sprawdzić/naprawić pilota to też by było fajnie...

Awatar użytkownika
dzikx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jurek
Model: Audi 90 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.6 ADA+lpg

Post autor: dzikx » 22 maja 2013, 22:02

ale mowa o ori sygnale alarmu ?? czy dokładanym ?

Awatar użytkownika
zoli
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: zoli » 22 maja 2013, 22:20

Wydaje mi się że oryginalny. Brzmi jak klakson przy czym dźwięk dochodzi z okolic tylnego nadkola po stronie kierowcy.

Awatar użytkownika
ignac112
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ignac112 » 23 maja 2013, 14:06

Bo tam znajduje się syrena od alarmu. Pilota raczej mieć nie mogłeś, bo fabryczny alarm włącza i wyłącza się kluczykiem (czyt. razem z centralnym) :) Jeśli źle rzeczę to mnie poprawcie :)

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 23 maja 2013, 14:19

ignac112 pisze:Bo tam znajduje się syrena od alarmu. Pilota raczej mieć nie mogłeś, bo fabryczny alarm włącza i wyłącza się kluczykiem (czyt. razem z centralnym) :) Jeśli źle rzeczę to mnie poprawcie :)
dobrze gadasz, choc byla wersja na podczerwien, czujka sie znajdowala na srodkowym slupku, ale to byla rzadka sprawa

zoli, a tak wogle sie on uzbraja, tzn czy mruga mu czerwona dioda w tych przyciskach nad radiem, bodajze od przeciwmgielnych

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 23 maja 2013, 17:17

też mam tak samo że jest daje głos podczas zamykania samochodu mam tak od samego początku , mi tam to nie przeszkadza a też mam oryginalny alarm , a na podczerwień sterowanie z pilota zamierzam na dniach podłączać <ok> aa no o oczywiście mi mruga kontrolka w przycisku od awaryjnych gdy ją zamknę

Awatar użytkownika
zoli
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: zoli » 23 maja 2013, 20:47

Mam pilota na podczerwień ale jak już pisałem nie było żadnej reakcji pomimo ze lampka delikatnie migała podczas wciskania przycisku... Kontrolki muszę sprawdzić wieczorem bo w ciągu dnia nie widziałem żeby się zaświeciło :(
dodatkowo dziś sprawdziłem i jak ryglem się zamyka lub otwiera to też się odzywa syrenka... ciekaw jestem czy tak powinno być bo już chwile mam to auto i nigdy nie było takiego sygnału... czas jest dłuższy niż praca pompki bo jak już skończy to jej nie słychać a wszystkie zamki zmieniają swoje położenie...

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 23 maja 2013, 20:55

zoli pisze:nigdy nie było takiego sygnału
wystarczy ze ktores ze drzwi, maska lub klapa tyl dla alarmu beda otwarte to syrena nie piknie i nie uaktywni sie alarm, ktoras z krancowek musi ci nie laczyc
zoli pisze:Pilot nie działa od zawsze... baterie wymieniałem jakiś czas temu ale do tego się przyzwyczaiłem i to jest mniejszy problem

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 24 maja 2013, 14:26

Szara80tkaTdi pisze:zoli napisał/a:
nigdy nie było takiego sygnału
wystarczy ze ktores ze drzwi, maska lub klapa tyl dla alarmu beda otwarte to syrena nie piknie i nie uaktywni sie alarm, ktoras z krancowek musi ci nie laczyc
mi pomimo tego sygnału alarm się uaktywnia

Awatar użytkownika
zoli
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: zoli » 01 cze 2013, 12:56

dzięki za instrukcje. Jest super tylko baterie muszę wymienić.
Znalazłem chwilę czasu i przyjrzałem się krańcówką i:

- jedną muszę wymienić bo jest złamana ale to mały problem.

- Pod maską mam czujnik ale nic do niego nie jest podłączone : (Może ktoś opisać lub najlepiej zrobić fotkę którędy idzie kabel żebym mógł go poszukać bo na wierzchu nigdzie nie ma :(

- i jeśli chodzi o klapę bagażnika to nie mogę w ogóle znaleźć :( autko miało przygodę u poprzedniego właściciela (zresztą jak się okazuje nie jedną :( ) mógłby ktoś opisać gdzie szukać przewodów/czujnika...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl