[B4 ABC AVANT] Sygnał przy zamykaniu i otwieraniu zamka.
[B4 ABC AVANT] Sygnał przy zamykaniu i otwieraniu zamka.
Witam...
Po długiej walce udało mi się reanimować autko... Niestety pojawił się kolejny nowy problem...
Od paru dni podczas otwierania lub zamykania dowolnego zamka z kluczyka włącza się strasznie głośna syrenka z tyłu auta an około 2-3 sekundy. Jest to dość kłopotliwe szczególnie w nocy. Drzwi otwierają się i zamykają normalnie. Pilot nie działa od zawsze... baterie wymieniałem jakiś czas temu ale tego się przyzwyczaiłem i to jest mniejszy problem. Czy jest jakiś sposób na żeby to wyłączyć nie odpinając syrenki? Może ktoś jest w posiadaniu jakieś instrukcji...
Jeśli ktoś wie jak dodatkowo można sprawdzić/naprawić pilota to też by było fajnie...
Po długiej walce udało mi się reanimować autko... Niestety pojawił się kolejny nowy problem...
Od paru dni podczas otwierania lub zamykania dowolnego zamka z kluczyka włącza się strasznie głośna syrenka z tyłu auta an około 2-3 sekundy. Jest to dość kłopotliwe szczególnie w nocy. Drzwi otwierają się i zamykają normalnie. Pilot nie działa od zawsze... baterie wymieniałem jakiś czas temu ale tego się przyzwyczaiłem i to jest mniejszy problem. Czy jest jakiś sposób na żeby to wyłączyć nie odpinając syrenki? Może ktoś jest w posiadaniu jakieś instrukcji...
Jeśli ktoś wie jak dodatkowo można sprawdzić/naprawić pilota to też by było fajnie...
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
dobrze gadasz, choc byla wersja na podczerwien, czujka sie znajdowala na srodkowym slupku, ale to byla rzadka sprawaignac112 pisze:Bo tam znajduje się syrena od alarmu. Pilota raczej mieć nie mogłeś, bo fabryczny alarm włącza i wyłącza się kluczykiem (czyt. razem z centralnym) Jeśli źle rzeczę to mnie poprawcie
zoli, a tak wogle sie on uzbraja, tzn czy mruga mu czerwona dioda w tych przyciskach nad radiem, bodajze od przeciwmgielnych
Mam pilota na podczerwień ale jak już pisałem nie było żadnej reakcji pomimo ze lampka delikatnie migała podczas wciskania przycisku... Kontrolki muszę sprawdzić wieczorem bo w ciągu dnia nie widziałem żeby się zaświeciło
dodatkowo dziś sprawdziłem i jak ryglem się zamyka lub otwiera to też się odzywa syrenka... ciekaw jestem czy tak powinno być bo już chwile mam to auto i nigdy nie było takiego sygnału... czas jest dłuższy niż praca pompki bo jak już skończy to jej nie słychać a wszystkie zamki zmieniają swoje położenie...
dodatkowo dziś sprawdziłem i jak ryglem się zamyka lub otwiera to też się odzywa syrenka... ciekaw jestem czy tak powinno być bo już chwile mam to auto i nigdy nie było takiego sygnału... czas jest dłuższy niż praca pompki bo jak już skończy to jej nie słychać a wszystkie zamki zmieniają swoje położenie...
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
wystarczy ze ktores ze drzwi, maska lub klapa tyl dla alarmu beda otwarte to syrena nie piknie i nie uaktywni sie alarm, ktoras z krancowek musi ci nie laczyczoli pisze:nigdy nie było takiego sygnału
zoli pisze:Pilot nie działa od zawsze... baterie wymieniałem jakiś czas temu ale do tego się przyzwyczaiłem i to jest mniejszy problem
dzięki za instrukcje. Jest super tylko baterie muszę wymienić.
Znalazłem chwilę czasu i przyjrzałem się krańcówką i:
- jedną muszę wymienić bo jest złamana ale to mały problem.
- Pod maską mam czujnik ale nic do niego nie jest podłączone : (Może ktoś opisać lub najlepiej zrobić fotkę którędy idzie kabel żebym mógł go poszukać bo na wierzchu nigdzie nie ma
- i jeśli chodzi o klapę bagażnika to nie mogę w ogóle znaleźć autko miało przygodę u poprzedniego właściciela (zresztą jak się okazuje nie jedną ) mógłby ktoś opisać gdzie szukać przewodów/czujnika...
Znalazłem chwilę czasu i przyjrzałem się krańcówką i:
- jedną muszę wymienić bo jest złamana ale to mały problem.
- Pod maską mam czujnik ale nic do niego nie jest podłączone : (Może ktoś opisać lub najlepiej zrobić fotkę którędy idzie kabel żebym mógł go poszukać bo na wierzchu nigdzie nie ma
- i jeśli chodzi o klapę bagażnika to nie mogę w ogóle znaleźć autko miało przygodę u poprzedniego właściciela (zresztą jak się okazuje nie jedną ) mógłby ktoś opisać gdzie szukać przewodów/czujnika...