[b4 ABK] Problem z odpalaniem, zapach benzyny.
To już wiem jak to wygląda.
Spróbuje z tym XP Mode, tylko musze interface odzyskać :lol: Bawiłem się z tym a nie wpadłem nawet na to, żeby tak zrobić :roll:
[ Dodano: 2013-05-05, 16:08 ]
A czy te odpowietrzanie może mieć też wpływ na to że czasem tak jakby wypadnie jeden cykl pracy? tzn. tak szarpnie na pełnym przyspieszeniu.
Spróbuje z tym XP Mode, tylko musze interface odzyskać :lol: Bawiłem się z tym a nie wpadłem nawet na to, żeby tak zrobić :roll:
[ Dodano: 2013-05-05, 16:08 ]
A czy te odpowietrzanie może mieć też wpływ na to że czasem tak jakby wypadnie jeden cykl pracy? tzn. tak szarpnie na pełnym przyspieszeniu.
- BlackAngel
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
Wypadanie cykli pracy, to w głównej mierze skutek awarii układu zapłonowego (wypalone świece, uszkodzone styki w kopułce, przewody zapłonowe, cewka), ale możliwe, że jak się ten zaworek nie otworzy w porę, to może i zdusi na chwilę silnik. Na ten temat niech się wypowie, ktoś bardziej obeznany w temacie.
Z tym szarpnięciem po przegazowaniu, to może po prostu odcięcie się włącza, gdy przekroczysz dozwolone obroty.
Z tym szarpnięciem po przegazowaniu, to może po prostu odcięcie się włącza, gdy przekroczysz dozwolone obroty.
Te szarpanie co mi się wydaje jako wypadanie cykli to jest jak przyspieszam i to nie jest na odcięciu tylko jak obroty rosną.
[ Dodano: 2013-05-08, 23:19 ]
Niestety z autem jest coraz gorzej. Teraz już nie ma szarpania tylko po prostu brak mocy na benzynie przy pełnym przyspieszeniu. Jak jadę normalnie to nie ma tego, na gazie też czegoś takiego nie ma.
[ Dodano: 2013-05-08, 23:19 ]
Niestety z autem jest coraz gorzej. Teraz już nie ma szarpania tylko po prostu brak mocy na benzynie przy pełnym przyspieszeniu. Jak jadę normalnie to nie ma tego, na gazie też czegoś takiego nie ma.
No właśnie nie mam możliwości sprawdzenia jej. Pozostaje tylko podmiana?
Z jakich aut pasuje pompka do mojego silnika?
[ Dodano: 2013-05-13, 10:34 ]
Jeżeli mam pół baku benzyny i chcę zdemontować pompkę to muszę trochę spuścić żeby się nie rozlało czy jest na tyle mocowanie wysoko że nie wyleje się?
Z jakich aut pasuje pompka do mojego silnika?
[ Dodano: 2013-05-13, 10:34 ]
Jeżeli mam pół baku benzyny i chcę zdemontować pompkę to muszę trochę spuścić żeby się nie rozlało czy jest na tyle mocowanie wysoko że nie wyleje się?
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Co do zapachu benzyny. Odpaliłem auto i odłączyłem pompkę. Wypaliłem benzyny na tyle ile się dało, ale niestety nadal benzyną czuć. Podejrzewam więc, że albo gdzieś przewód dziurawy albo zbiornik paliwa. W których miejscach najczęściej się uszkadzają? Podkreślam że pod autem i w komorze jest wszystko całe. Sprawdziłem tam gdzie dało się dojść bez rozbierania.
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
świeta prawda u mnie jeden przewód na 2 łączeniach przepuszczal bardzo małą ilość po jakimś czasie przewód troszeczke siępocił a jak rozpiełem mocowanie wyciagnełem tą gume to sikało paliwosylwester28ET pisze:To pozostają jeszcze do sprawdzenia przewody paliwowe idące od baku do komory silnika w miejscach w których są mocowane gumy, bo w nich najczęściej przewód jest przerdzewiały.
- sylwester28ET
- Forum Audi 80