[b4 ABK] Problem z odpalaniem, zapach benzyny.
[b4 ABK] Problem z odpalaniem, zapach benzyny.
Witam. Poprzedni mój temat umarł, a temat nadal nie rozwiązany. Problem z odpalaniem pozostał. Wtryskiwacz rozruchowy sprawny, wymieniłem też regulator ciśnienia, ale to nie pomogło. Do tego jak jest ciepło doszedł zapach benzyny. Sprawdzałem przewody i są szczelne. Podejrzewam, że to jakiś wyciek bo benzyny ubywa. Widocznego niestety żadnego nie zauważyłem. Przy pompie i baku również nic nie widać. Dodam, że podczas pełnego wciśnięcia gazu na benzynie czuć często jakieś przerywanie tak jakby wypadanie cykli. Może być to wadliwy regulator ciśnienia? Nie był on nowy.
Pozdr.
Pozdr.
- BlackAngel
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
Zobacz jeszcze w bagażniku tam gdzie jest bak. Na baku jest takie duże wieczko, z którego wychodzą przewody zasilające pompę paliwa, oraz czujnika poziomu paliwa. Może ona jest nieszczelna lub niedokręcona. Zobacz też tam gdzie są rury od wlewu idące do baku, oraz łączenie przewodów zasilających i powrotnych paliwa z bakiem. Może tam gdzieś jest nieszczelność.
w środku auta to raczej nie, a zasugerowałem filtr bo może sie gdzies rozszczelniło przy nim... ale jak tam sucho to zostawmy go w spokoju.Przy filtrze paliwa też nie ma wycieków. Ale czy może on w ogóle mieć wpływ na zapach w aucie?
a powiedz jeszcze kolego w, której cześci w środku auta czujesz mocniej zapach benzyny? z przodu czy z tyłu???
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- BlackAngel
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
Mnie to wygląda trochę jak niedziałający wtryskiwacz rozruchowy. Jest w miarę ciepło więc parę razy zakręcisz i odpali, a przy pogodzie jesiennej lub zimą pewnie byś z 10 razy kręcił.
Jak sprawdzałeś, że ten wtrysk działa?
A jak już odpali, to chodzi normalnie, czy muli, dławi się przy niższych obrotach?
Jak sprawdzałeś, że ten wtrysk działa?
A jak już odpali, to chodzi normalnie, czy muli, dławi się przy niższych obrotach?