[b4 2.0 ABK ] konserwacja przepustnicy
[b4 2.0 ABK ] konserwacja przepustnicy
Jakiś czas temu przy okazji mycia reg. wolnych obrotów zajżałem do przepustnicy , była lekko zasyfiona czarną mazią wziąłem mały pędzelek z benzyną i delikatnie wyczyściłem to potem wszystko wytarłem do sucha
Czy po takim zabiegu nalezy ją w jakiś sposób nasmarować ,sądze że troche wleciało benzyny w oś przepustnicy .
Zauwazyłem równiez że po tym zabiegu jak szybko wcisne sprzęgło po puszczeniu gazu to obroty wzrastają o ok 100obr i potem dopiero spadają
Czy po takim zabiegu nalezy ją w jakiś sposób nasmarować ,sądze że troche wleciało benzyny w oś przepustnicy .
Zauwazyłem równiez że po tym zabiegu jak szybko wcisne sprzęgło po puszczeniu gazu to obroty wzrastają o ok 100obr i potem dopiero spadają
Nic nie czyściłem. Takie auto kupiłem. Nie uważam, że jest to problem. Po gwałtownym wciśnięciu sprzęgła, przy obciążonym silniku powinien przyspieszać zapłon ze względu na bogatą mieszankę.Spróbuj bez dodawania gazu przy ciepłym silniku na jedynce puścić gwałtownie sprzęgło.Obroty powinny spaść a następnie wzrosnąć do ok 1000-1100 na minutę.Potem się unormować do ok.900. Jak jest tak to jest super.
u mnie to występuje nie tylko przy włączaniu sprzegła ale tez przy odpuszczaniu pedału gazu auto w pierwszym momen
cie przyspiesza a potem dopiero zwalnia
i jest to dosyć uciążliwe zwłaszcza korkach
[ Dodano: 2007-11-15, 10:13 ]
u mnie to występuje nie tylko przy włączaniu sprzęgła ale tez przy odpuszczaniu pedału gazu auto w pierwszym momencie przyspiesza a potem dopiero zwalnia
cie przyspiesza a potem dopiero zwalnia
[ Dodano: 2007-11-15, 10:13 ]
u mnie to występuje nie tylko przy włączaniu sprzęgła ale tez przy odpuszczaniu pedału gazu auto w pierwszym momencie przyspiesza a potem dopiero zwalnia
- Darecki3037
- Audi 80 Klub