[all]elektryczne szyby
-
- Forum Audi 80
witam chodzilem potych kablach i one sa od drzwi do drzwi ale poszedlem po innym kablu czerwonym i znalazlem i to jest ten przekaznkik bez numeru na zdjeciu i od tego przekaznika szedl inny czerwony do stacyjki i ten kabel mial w sobie bezpiecznik i sie okazalo ze ten bezpiecznik byl zepsuty dzieki za pomoc pozdrawiam
Witam zakupiłem ostatnio komplet elektrycznych szyb przednich od Audi b4 tj.(siłowniki, przyciski) i chciałbym je założyć do Audi b3 (1986). Mam jednak mały problem, w miejscu zawiasów drzwi mam odcięte wiązki kabli, które na pewno biegną do przekaźnika którego nie mam. Chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś ma opis kolorów przewodów tych wiązek i w jaki sposób metodą chałupniczą podpiąć je pod przekaźnik. I drugi problem może ktoś posiada taki moduł szyb i lusterek do sprzedania. Proszę o wyczerpującą odpowiedź (posiadam niski poziom wiedzy na ten temat)
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
pier.24 pisze:czy może ktoś ma opis kolorów przewodów tych wiązek
lusterka niemaja modulu, dostaja plus po stacyjce i mozna juz regulowac samym dzojstikiem, szyby mozna tez podlaczyc bez przekaznika, czytaj ten temat, sa tez tam schematy https://audi80.pl/audi-80elektryczne ... t51161.htmpier.24 pisze:drugi problem może ktoś posiada taki moduł szyb i lusterek do sprzedania
http://allegro.pl/audi-90-b3-86-91-prze ... 23066.html
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
niebardzo rozumiem co brakuje
jest mozliwosc podlaczenia szyb bez przekaznika, schematy sa na forum, w jakim kolwiek poscie o el. szybach je znajdziesz jak i w temacie tym co ci wczesniej podalem
jezeli narazie sie decydujesz na uzywanie bez modulu to zwierasz te przewody co juz widziales na rysunku, i jezdzisz, jak zalatwisz sobie przekaznik to podlaczasz odpowiednio kable do przekaznika
jest mozliwosc podlaczenia szyb bez przekaznika, schematy sa na forum, w jakim kolwiek poscie o el. szybach je znajdziesz jak i w temacie tym co ci wczesniej podalem
jezeli narazie sie decydujesz na uzywanie bez modulu to zwierasz te przewody co juz widziales na rysunku, i jezdzisz, jak zalatwisz sobie przekaznik to podlaczasz odpowiednio kable do przekaznika
Ja mam pytanie odnośnie rączek od elektrycznych szyb. U siebie zamontowałem el. szyby i założyłem rączki z przyciskami na 4 szyby. Teraz pytanie czy jest różnica w rączkach bez przełączników a z przełącznikami szyb? Bo jak przykładam dolny panel do górnego to ni cholera nie pasuje, poza tym wszystkie kable zostają na wierzchu
Ps. pier.24 jak coś zapraszam na gg do siebie, tydzień temu zakładałem u siebie szybki do b4
Ps. pier.24 jak coś zapraszam na gg do siebie, tydzień temu zakładałem u siebie szybki do b4