Witam ostatnio wracam z malej trasy i uslyszalem dziwny rechot silnika w momencie kiedy auto jest na wolnych obrotach bo gdy tylko ruszylem rechot ucichl. Im blizej domu ( zaczelo sie okolo 70km przed domem) tym glosniej auto rechotalo np na swiatlach. Dodam ze auto zachowuje sie tak samo na zimnym jak i cieplym silniku .Oddalem auto do mechanika ktory stwierdzil ze jest to wina pompy wody ktora mam peknieta, pompe wymienil po czym zadzwonil i stwierdzil ze to jednak nie jest od tego i cos mi mowil ze zabezpieczenia walu poszly i ze to moga byc rozne powody ( np pekniety wal, cos tam z pompa oleju itp) i ze sama diagnoze bede musial sporo zaplacic bo zeby dostac sie do miski oleju to on musi caly silnik rozebrac i na podnosnik wziasc itp
I teraz moje pytanie czy ktos moze wiedziec co moze byc uszkodzone lub chociaz polecic kogos z Gdańska kto zna sie fachowo na tym modelu audi bo nie wiem czy mnie poprostu nie chca naciagnac na koszty
Troche sie do niej przywiązałem a nie stac mnie na grubsze naprawy także prosil bym o pomoc