Na forum jestem od sierpnia, lecz dopiero teraz zabrałem się za bardziej aktywna działalność forumową, od prawie już dwóch lat jestem szczęśliwym posiadaczem Audi 80 B3 - rocznik 1989 z monstrualnym potworem pod maska :mrgreen:
Audi 80 B3 - rocznik 1989
silnik: 1.6 D JK - 54 KM
skrzynia: 5 bieg - AKM
lakier: L90E
wyposażenie:
-centralny zamek
-wspomaganie kierownicy
Krótka historia:
Auto zostało ściągnięte do Polski z Holandii, szukając auta szukałem czegoś dużego, oszczędnego i niezawodnego - wybór padł na Audi 80 z silnikiem wysokoprężnym. Autko olśniło mnie swoją '' alpejską bielą ''. Auto nie wymagało dużego wkładu finansowego - głównie czynności eksploatacyjne jak płyny, oleje rozrząd, oprócz tego w aucie były robione drobiazgi typu tu pękła guma, a tu wybił się drążek kierowniczy po 23 latach. Auto w moich rękach przejeździło już ponad 50 tysięcy kilometrów - ani razu mnie nie zawiodło, jak tylko odpaliła dowiozła mnie wszędzie gdzie tylko chciałem, kocham ten model i wbrew pozorom kocham ten silnik (za niezawodność) - auto i właściciela można spotkać w Krakowie(w tygodniu)bądź w Częstochowie (weekendy)

Planuje na całe życie zostać w 80'tkach

Kilka zdjęć auta po zakupie i ogarnięciu :
W aucie zostało zrobione:
- lampy od wersji avant
- blenda niestety od wersji avant
- koło aluminiowe zyskało czarny lakier proszkowy i dekielki
- girlanda na lusterku - którą uwielbiam
- zmienione kierunkowskazy na białe
- znaczek w grillu pomalowany na czarny mat
- końcówka wydechu ze stali nierdzewnej
- w aucie było zrobione car audio które niestety zostało skradzione
Fotki na obecnym set-upie
Plany na przyszłość:
- na wiosnę 40/40, żeby zyskało na wyglądzie a nie straciło na funkcjonalności - zrobione
- lampy przód zespolone wraz z zderzakiem - plan zaniechany, zamiast tego ori z czarną ramką i dymionymi kierunkami - zrobione
- kratkowany grill od 90 - w poszukiwaniu
- zmiana środka ( mój jest dość zmęczony - stąd brak zdjęć wewnątrz )
- lampy tylne najchętniej zmieniłbym na tresery
- przy znacznym przypływie gotówki nowe koło
Pozdrawiam