<ok> Indukcyjny ...kupując taki ,czy też podobny , czeka cię zabawa w przeszczep twojego kabla z wtyką ,bo w tym nastawniku na pewno jest inna wtykakrzyn33 pisze:MUNIOR to jest indukcyjny, czy potencjonometryczny ?

Czyli cała zabawa, o której piszesz wcześniej, z dodatkowymi kablami przy przekładce polega na podmianie wtyczek do wszystkich gratów, czy to jeszcze bardziej skomplikowane ?MUNIOR pisze:<ok> Indukcyjny ...kupując taki ,czy też podobny , czeka cię zabawa w przeszczep twojego kabla z wtyką ,bo w tym nastawniku na pewno jest inna wtykakrzyn33 pisze:MUNIOR to jest indukcyjny, czy potencjonometryczny ?
Wtyczki ,wtyczkami ,dodatkowe kabelki to dodatkowe kabelki i nie mają nic wspólnego z wtyczkamikrzyn33 pisze:Czyli cała zabawa, o której piszesz wcześniej, z dodatkowymi kablami przy przekładce polega na podmianie wtyczek do wszystkich gratów,
No trochę jest 8-) Kto robił to wie ,kto nie robił i zacznie ,się przekona ...ogólnie dostępne schematy ecu ,niestety nie są gwarancją że wszystko na nich zobaczymykrzyn33 pisze:czy to jeszcze bardziej skomplikowane ?
To nie są normalne objawy ,dawka ori dla "boscha"to zwykle ok.30 ,czyli 6 mg ,jak ma ori blokadę .Jak usuniemy blokade i ustawimy 20 ,czyli 4 mg ,też na pewno nie będzie za dużo .Dawka 40 ,to stanowaczo za mało ,auto ma muła nie do przyjęcia i może dłużej krecić przy odpalaniu .A lekkie szarpanie i dłuższe schodzenie z obrotów ,to ewidentnie wina nastawnika .Zapewniam Cię ,ze przy sprawnym nastawniku ,nawet przy dawce 10 ,czyli 2 mg ,nie ma prawa nic szarpać ,czy dłużej schodzić z obrotów.Sprawdzone i przetestowane 8-) Apropo ustawiania kąta wtrysku na wszelakich "wykresach " tdi timing i tym podobnych "bajerach " ,to dla mnie mało sensowna metoda , "wykresy " zależne od dokładnych wskazań z czujnika temperatury ,są dla mnie mało wiarygodne ...tym bardziej na "boschu " gdzie temperatura jest do przeliczania z jakichś porypanych jednostek .Jedyna pewna metoda ,to tylko i wyłącznie blok 000 i basic seting ,czyli nastawy podstawowemirkowal pisze:. W suma silnik lekkiego kopa dostał, choć nadal przy schodzeniu z obrotów da się odczuć przez chwilę lekkie szarpanie.
To są normalne objawy, czy faktycznie nastawnik, lub pompa się kończy ?
Normalnie ,czerwony lak 8-)mirkowal pisze:Jak wygląda ta cała ori blokada
Nie ma takiej opcji z blokadą ,bo fabryka nigdy nie ustawi zbyt dużej dawki .mirkowal pisze: Może ją mam, tylko nie wiem i majster też nie wiedział. Czy ona może powodować, że obroty wolniej schodzą :?:
Nastawnika MES ,nie oszukaszmirkowal pisze: lekkie szarpanie na jałowym nadal się odczuwa