[AC B4] Długie jako dzienne
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
cudowanie nic nieda,
napewno trzeba albo orginalne moduly albo zamienniki z aledrogo, inaczej tego ja niewidze,
co do mozliwosci uszczerbku alt to warto pewnie zastosowac diode zaporowo, tzn tylko tak aby prad wchodzil, no i aby ten prad zaduzy tez nie byl brany z tego kabla, co podaje alt, pewnie dlatego rzekomo od tego siadaja diody w alt
napewno trzeba albo orginalne moduly albo zamienniki z aledrogo, inaczej tego ja niewidze,
co do mozliwosci uszczerbku alt to warto pewnie zastosowac diode zaporowo, tzn tylko tak aby prad wchodzil, no i aby ten prad zaduzy tez nie byl brany z tego kabla, co podaje alt, pewnie dlatego rzekomo od tego siadaja diody w alt
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
Moduł za 52 zeta z alledrogo ,działa u mnie bez problemu od kiku miesięcy ...a o kontrolę na drodze bym się nie martwił ,bo nikt raczej nie jest w stanie rozpoznać ,że jedziemy na długich ,świecących ze znacznie zmniejszoną intensywnością ,wyglądajac jak mijania .A podczas kontroli sprawdza się światła z wyłaczonym silnikiem ,gdzie nasz moduł nie działa i wszystko działa normalnie .Może to i nie przepisowo ,i takie małe oszustwo ,ale spełnia swoje zadanie w 100% bo auto jest na takich światłach doskonale widoczne i przy tym nikogo nie oślepia ...cała ta jazda na światłach to chory pomysł ,wiec trzeba się jakoś ratować .Moduł działa zasilajac żarówki impulsowo ,i w sumie nie zauwazyłem żeby się grzał ,ale nawet jeśli, to niewiele ,kable zasilające są dość cienkie,ale też się nie grzeją ,co by swiadczyło o tym że prady płyną niewielkie ...Wcześniej miałem jakieś ledy po taniości ,niby z homologacją ,wywaliłem je ,bo drażniło mnie że mi ciągle migali żeby właczyć światła ...teraz już nie migają 8-) Wygoda duża ,bo nie musimy pamietać żeby je właczać ,światła właczają się jakieś 2 sek.po odpaleniu silnika,kiedy moduł "zobaczy" wzrost napiecia w instalacji
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, 17:49 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 3 razy.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
http://allegro.pl/modul-swiatel-dlugich ... 50903.html
Kupiłem od tego gościa na allegro, chwilowo nie ma nic wystawione, moduł już dotarł do mnie jednak nie mam czasu obecnie na zamontowanie, może w weekend mi się uda
Kupiłem od tego gościa na allegro, chwilowo nie ma nic wystawione, moduł już dotarł do mnie jednak nie mam czasu obecnie na zamontowanie, może w weekend mi się uda
No więc dziś udało mi się zamontować ten moduł DRL. Miałem problem z podłączeniem ale na forum wszystko po godzinie szukania znalazłem hehe
Co do samego modułu, światłą drogowe o zmniejszonej intensywności świecenia włączając się po odpaleniu samochodu, wszystkie opcje działają tak jak należy czyli po włączeniu postojowych, dzienne gasną, po włączeniu mijania również. Same długie działają jak powinny, można spokojnie mrugać nimi czy włączyć na stałe.
Wszystko podłączyłem pod kostkę świateł przy pająku, samo moduł przymocowałem przy przekaźnikach pod deską. Czy moduł się grzeje nie jestem w stanie teraz powiedzieć bo tyle co zamontowałem, pojeździłem 5 minut i do domu od razu na forum
Opcja doświetlania drogi do domu działa, możliwość regulacji świecenia świateł też (możliwość regulacji od 25% do 45%).
Co więcej, jestem osobiście zadowolony z tego rozwiązania. Co prawda kontrolka od długich na liczniku się cały czas świeci ale słabszym światłem więc nie razi tak bardzo w oczy
Co do samego modułu, światłą drogowe o zmniejszonej intensywności świecenia włączając się po odpaleniu samochodu, wszystkie opcje działają tak jak należy czyli po włączeniu postojowych, dzienne gasną, po włączeniu mijania również. Same długie działają jak powinny, można spokojnie mrugać nimi czy włączyć na stałe.
Wszystko podłączyłem pod kostkę świateł przy pająku, samo moduł przymocowałem przy przekaźnikach pod deską. Czy moduł się grzeje nie jestem w stanie teraz powiedzieć bo tyle co zamontowałem, pojeździłem 5 minut i do domu od razu na forum
Opcja doświetlania drogi do domu działa, możliwość regulacji świecenia świateł też (możliwość regulacji od 25% do 45%).
Co więcej, jestem osobiście zadowolony z tego rozwiązania. Co prawda kontrolka od długich na liczniku się cały czas świeci ale słabszym światłem więc nie razi tak bardzo w oczy
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
i zeby wiecej takich klubowiczow bylo :->...Mały... pisze:Miałem problem z podłączeniem ale na forum wszystko po godzinie szukania znalazłem hehe
z jednej strony dobrze jest informacja dla kierowcy o wlaczonych swiatlach...Mały... pisze:kontrolka od długich na liczniku się cały czas świeci ale słabszym światłem
a gdybys tak sprawdzil siedzac w drugim samochodzie, na przeciw czy razi w oczy, czy widac ze to dlugie przyciemnione, ciekawe jak to widac w lusterkach u innych
Tyle co wczoraj sprawdziłem to stałem przed szklanymi drzwiami od klatki schodowej a zaraz pomiędzy drzwiami jest ustawiony obustronnie murek (jak to się mówi drzwi we wnęce). Światła świecą nisko w porównaniu do normalnych długich, światło na drzwiach też mnie nie raziło po oczach odbijając się od szklanych drzwi, już normalne drogowe bardziej raziły ale wiadomo na żywo to wygląda inaczej niż opisują tu na forum...Szara80tkaTdi pisze:a gdybys tak sprawdzil siedzac w drugim samochodzie, na przeciw czy razi w oczy, czy widac ze to dlugie przyciemnione, ciekawe jak to widac w lusterkach u innych
Jak coś to zrobię dziś za dnia jakieś zdjęcia jak to wygląda to będzie jakieś wizualne porównanie...
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
panowie tak czytam waszych pomysłów jak zrobić światła dzienne i mam taki pomysł aby żarówki ze świateł drogowych (audi 90 b3) zamienić na diodowe z diodami smd5050.
podłączyć do instalacji poprzez przekaźnik i powinno być po problemie.
na allegro żarówki diodowe chodzą w okolicach 30zl/szt
ogólnie światła drogowe montuje się nie tylko żeby nie uszkodzić sobie manetki lub włącznika świateł oraz żeby nie dostać mandatu za zapomniane nie włączenie świateł.
ludzie montują je ponieważ jest mniejszy pobór prądu co skutkuje mniejszym spalaniem auta oraz tańsza eksploatacja czyli brak wymiany żarówki 2 razy w roku za cenę 15zl/szt oraz brak regeneracji odbłyśników zwłaszcza w lampach soczewkowych.
jak przyjdą i podłącze to dam znać jak to wyszło.
pozdrawiam
podłączyć do instalacji poprzez przekaźnik i powinno być po problemie.
na allegro żarówki diodowe chodzą w okolicach 30zl/szt
ogólnie światła drogowe montuje się nie tylko żeby nie uszkodzić sobie manetki lub włącznika świateł oraz żeby nie dostać mandatu za zapomniane nie włączenie świateł.
ludzie montują je ponieważ jest mniejszy pobór prądu co skutkuje mniejszym spalaniem auta oraz tańsza eksploatacja czyli brak wymiany żarówki 2 razy w roku za cenę 15zl/szt oraz brak regeneracji odbłyśników zwłaszcza w lampach soczewkowych.
jak przyjdą i podłącze to dam znać jak to wyszło.
pozdrawiam
- HeavenQueen
- Forum Audi 80