Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[AC B4] Długie jako dzienne

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 27 maja 2013, 19:08

cudowanie nic nieda,
napewno trzeba albo orginalne moduly albo zamienniki z aledrogo, inaczej tego ja niewidze,

co do mozliwosci uszczerbku alt to warto pewnie zastosowac diode zaporowo, tzn tylko tak aby prad wchodzil, no i aby ten prad zaduzy tez nie byl brany z tego kabla, co podaje alt, pewnie dlatego rzekomo od tego siadaja diody w alt

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Nadwozie: Sedan

Post autor: MUNIOR » 28 maja 2013, 14:53

Moduł za 52 zeta z alledrogo ,działa u mnie bez problemu od kiku miesięcy ...a o kontrolę na drodze bym się nie martwił ,bo nikt raczej nie jest w stanie rozpoznać ,że jedziemy na długich ,świecących ze znacznie zmniejszoną intensywnością ,wyglądajac jak mijania .A podczas kontroli sprawdza się światła z wyłaczonym silnikiem ,gdzie nasz moduł nie działa i wszystko działa normalnie .Może to i nie przepisowo ,i takie małe oszustwo ,ale spełnia swoje zadanie w 100% bo auto jest na takich światłach doskonale widoczne i przy tym nikogo nie oślepia ...cała ta jazda na światłach to chory pomysł ,wiec trzeba się jakoś ratować .Moduł działa zasilajac żarówki impulsowo ,i w sumie nie zauwazyłem żeby się grzał ,ale nawet jeśli, to niewiele ,kable zasilające są dość cienkie,ale też się nie grzeją ,co by swiadczyło o tym że prady płyną niewielkie ...Wcześniej miałem jakieś ledy po taniości ,niby z homologacją ,wywaliłem je ,bo drażniło mnie że mi ciągle migali żeby właczyć światła ...teraz już nie migają 8-) Wygoda duża ,bo nie musimy pamietać żeby je właczać ,światła właczają się jakieś 2 sek.po odpaleniu silnika,kiedy moduł "zobaczy" wzrost napiecia w instalacji
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, 17:49 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 28 maja 2013, 14:55

a czy wtedy sie pali lampka od dlugich w liczniku?

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Nadwozie: Sedan

Post autor: MUNIOR » 28 maja 2013, 17:40

Szara80tkaTdi pisze:a czy wtedy sie pali lampka od dlugich w liczniku?
Tak ,pali się podobnie jak długie ,czyli znacznie słabiej niż normalnie ;-)

...Mały...

Post autor: ...Mały... » 05 cze 2013, 20:05

Ja osobiście kupiłem moduł przedstawiony na tym filmiku, czekam aż przyjdzie...

Awatar użytkownika
jugo007
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jugo007 » 10 cze 2013, 00:03

witam filmik fajny szukałem po nazwie na aledrogo ale nie udało się mi znaleźć jak możesz podeślij linki

...Mały...

Post autor: ...Mały... » 10 cze 2013, 11:52

http://allegro.pl/modul-swiatel-dlugich ... 50903.html

Kupiłem od tego gościa na allegro, chwilowo nie ma nic wystawione, moduł już dotarł do mnie jednak nie mam czasu obecnie na zamontowanie, może w weekend mi się uda :)

Awatar użytkownika
m@x1313
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: m@x1313 » 10 cze 2013, 13:02

Daj znać jak zamontujesz i jak i w którym miejscu moduł schowałeś.

...Mały...

Post autor: ...Mały... » 15 cze 2013, 21:54

No więc dziś udało mi się zamontować ten moduł DRL. Miałem problem z podłączeniem ale na forum wszystko po godzinie szukania znalazłem hehe

Co do samego modułu, światłą drogowe o zmniejszonej intensywności świecenia włączając się po odpaleniu samochodu, wszystkie opcje działają tak jak należy czyli po włączeniu postojowych, dzienne gasną, po włączeniu mijania również. Same długie działają jak powinny, można spokojnie mrugać nimi czy włączyć na stałe.

Wszystko podłączyłem pod kostkę świateł przy pająku, samo moduł przymocowałem przy przekaźnikach pod deską. Czy moduł się grzeje nie jestem w stanie teraz powiedzieć bo tyle co zamontowałem, pojeździłem 5 minut i do domu od razu na forum :P

Opcja doświetlania drogi do domu działa, możliwość regulacji świecenia świateł też (możliwość regulacji od 25% do 45%).

Co więcej, jestem osobiście zadowolony z tego rozwiązania. Co prawda kontrolka od długich na liczniku się cały czas świeci ale słabszym światłem więc nie razi tak bardzo w oczy :)

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 15 cze 2013, 22:57

...Mały... pisze:Miałem problem z podłączeniem ale na forum wszystko po godzinie szukania znalazłem hehe
i zeby wiecej takich klubowiczow bylo :->
...Mały... pisze:kontrolka od długich na liczniku się cały czas świeci ale słabszym światłem
z jednej strony dobrze jest informacja dla kierowcy o wlaczonych swiatlach

a gdybys tak sprawdzil siedzac w drugim samochodzie, na przeciw czy razi w oczy, czy widac ze to dlugie przyciemnione, ciekawe jak to widac w lusterkach u innych

...Mały...

Post autor: ...Mały... » 16 cze 2013, 10:11

Szara80tkaTdi pisze:a gdybys tak sprawdzil siedzac w drugim samochodzie, na przeciw czy razi w oczy, czy widac ze to dlugie przyciemnione, ciekawe jak to widac w lusterkach u innych
Tyle co wczoraj sprawdziłem to stałem przed szklanymi drzwiami od klatki schodowej a zaraz pomiędzy drzwiami jest ustawiony obustronnie murek (jak to się mówi drzwi we wnęce). Światła świecą nisko w porównaniu do normalnych długich, światło na drzwiach też mnie nie raziło po oczach odbijając się od szklanych drzwi, już normalne drogowe bardziej raziły ale wiadomo na żywo to wygląda inaczej niż opisują tu na forum...

Jak coś to zrobię dziś za dnia jakieś zdjęcia jak to wygląda to będzie jakieś wizualne porównanie...

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 16 cze 2013, 10:58

zdjecia to malo co powiedza, bo aparat inaczej widzi niz oko, poprostu wez kolege i drugie auto, dokladnie chodzi mi jak to widza inni kierowcy, czyli jak widac z siedzenia innego auta, a tym samym czy jak bedziesz jechal za smerfowozem czy sie nie zorientuja ze masz cos nie tak ze swiatlami

Awatar użytkownika
HeavenQueen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: HeavenQueen » 07 lip 2013, 13:08

Wystarczy prosty automacik do załączania po odpaleniu i przekaźnik który załączy drogowe w szeregu. Już masz dzienne. Przetestowałem w Fabii :-)

Awatar użytkownika
koniu03
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: koniu03 » 10 paź 2013, 21:25

panowie tak czytam waszych pomysłów jak zrobić światła dzienne i mam taki pomysł aby żarówki ze świateł drogowych (audi 90 b3) zamienić na diodowe z diodami smd5050.
podłączyć do instalacji poprzez przekaźnik i powinno być po problemie.

na allegro żarówki diodowe chodzą w okolicach 30zl/szt

ogólnie światła drogowe montuje się nie tylko żeby nie uszkodzić sobie manetki lub włącznika świateł oraz żeby nie dostać mandatu za zapomniane nie włączenie świateł.
ludzie montują je ponieważ jest mniejszy pobór prądu co skutkuje mniejszym spalaniem auta oraz tańsza eksploatacja czyli brak wymiany żarówki 2 razy w roku za cenę 15zl/szt oraz brak regeneracji odbłyśników zwłaszcza w lampach soczewkowych.

jak przyjdą i podłącze to dam znać jak to wyszło.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
HeavenQueen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: HeavenQueen » 10 paź 2013, 23:33

A co będzie robić jako światła drogowe?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl