[B4 ABT] Coś stuka.
-
- Forum Audi 80
[B4 ABT] Coś stuka.
Jadąc nawet po najmniejszej koleinie wali mi coś na prawym kole, dźwięk walenia o metal. Podczas hamowania samochodu z większych prędkości, samochodem zaczyna trząchać, kierownicą najbardziej, jakby gdzieś luzy były . Co to może być?
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Re: [B4 ABT] Coś stuka.
Koło, tarcza hamulcowa, klocki, jarzmo, górne mocowanie amortyzatora, wahacz, przegub, tuleje wahacza lub sanek, stabilizator, luźny amor w kolumnie, półoś, drążek kierowniczy lub jego kolumna, sprężyna, a może mały murzyn sobie siedzi i młoteczkiem puka?krystian7823 pisze:Jadąc nawet po najmniejszej koleinie wali mi coś na prawym kole, dźwięk walenia o metal. Podczas hamowania samochodu z większych prędkości, samochodem zaczyna trząchać, kierownicą najbardziej, jakby gdzieś luzy były . Co to może być?
Jeśli nie zdejmiesz koła, nie zajrzysz tam sam, lub jeśli nie masz takowych wykwalifikowanych umiejętności udaj się na stację diagnostyczną i za mała opłatą Pan mądry powie Ci co masz zmienić, bo inaczej można sobie tak wróżyć z fusów.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Re: [B4 ABT] Coś stuka.
takie dzwięki są słyszalne gdy pojawia sie jakiś luz w kolumnie zawieszenia...krystian7823 pisze:wali mi coś na prawym kole, dźwięk walenia o metal...