kable sentech, topran..... ach.... chyba mamy przyczynę
Za zestaw jaki masz zapłacisz prawie dwa razy mniej niż za beru ale za to o wiele szybciej będziesz miał z tym kłopoty.
Poza świecami do FSO może się i nada ale na pewno nie do ABK i to jeszcze z LPG
spryskiwacz sobie daruj bo ci zniknie iskra na dłużej i jak je....nie w wydech (będziesz kręcił i zgromadzi się paliwo w wydechu) to końcowy możesz mieć do wymiany (rozpruje go)
[ABK] Brak mocy na zimnym silniku
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Przeczyszciłem kopułkę i palec, samochód zaczął jechać normalnie Jutro wyrzucam tego toprana i odbieram kopułkę, palec i przewody beru. Zapewne problem został rozwiązany i dziękuję za pomoc, naprowadzenie i skuteczna diagnozę, szczególnie dla Francis1982
Dla przyszłych kolegów którzy będą szukali problemu słabego silnika, proponuję dokładnie sprawdzić układ zapłonowy!
Pytanie jeszcze z innej ale tej samej beczki, świece miałem NGK 1-elektrodowe. Po odkręceniu świeca miała biały nalot ale suchy. Świadczy to o zbyt ubogiej mieszance? Czy normalne przy pracy na LPG?
Dla przyszłych kolegów którzy będą szukali problemu słabego silnika, proponuję dokładnie sprawdzić układ zapłonowy!
Pytanie jeszcze z innej ale tej samej beczki, świece miałem NGK 1-elektrodowe. Po odkręceniu świeca miała biały nalot ale suchy. Świadczy to o zbyt ubogiej mieszance? Czy normalne przy pracy na LPG?
Biały nalot na świecach przy jeździe na LPG to normalne.Pytanie jeszcze z innej ale tej samej beczki, świece miałem NGK 1-elektrodowe. Po odkręceniu świeca miała biały nalot ale suchy. Świadczy to o zbyt ubogiej mieszance? Czy normalne przy pracy na LPG?
Przy jeździe na PB powinny być jasno brązowe.
Jak chcesz wiedzieć, czy mieszanka jest prawidłowa to przeprowadź test sondy lambda.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: