[80 B4] centralny nie otwiera
[80 B4] centralny nie otwiera
Znów mam problem z centralnym jak otwieram z pilota podnosza mi sie tylko przednie rygle i po sekundzie zamyka drzwi spowrotem jak otworze z klucza drzwi kierowcy nie ma rekacji w pozostałych drzwiach otwiera jedynie cały samochód z drzwi pasazera ale jak samochód stoi otwarty to zamyka i z pilota i z drzwi kierowcy
ja mialem ostatnio podobny problem z centralnym....zamkac, zamknolem samochod bez problemu ale z otwarciem byly problemy bo nie otwieral mi zadnych drzwi...i sie okazalo ze rygielek w tylnich prawych drzwiach byl wygiety przez znajomego bo ostatnio jezdzilem wypakowany po brzegi ludzmi:D i sie klinowal i przez to centralny mi wogole nie otwieral drzwi...wczoraj go troche naprostowalem i jak reka odjal:) ty rowniez posprawdzaj moze rygielki w drzwiach kolego....
-
- Forum Audi 80
Witam podepnę się pod temat, również mam problem z centralnym po przekręceniu kluczyka nie ma żadnej reakcji,również jak wciskam rygiel nic się nie dzieje, sprawdziłem pompkę i po podaniu masy na 3 i 4 pin zamyka i otwiera wszystkie drzwi, czy jak podałem masę na kostce w drzwiach powinien otwierać i zamykać pozostałe drzwi ? w czym może być problem
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
Pierwsze sprawdź bezpiecznik, potem zdejmij boczki z obu drzwi i sprawdź czy tłoczki są podłączone, czy kable w tej gumie od drzwi do karoserii ni popękały. Jak to sprawdzisz to odepnij kostkę od tłoczka w drzwiach i tam połącz kabelki ( są trzy jeden napięcie dwa pozostałe zam, otw ) jak nie ruszy sprawdź z drugiej strony.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
kabli nie sprawdzałem dokładnie nie miałem dziś zbyt wiele czasu, od pompki idzie wiązka w oplocie także ciężko będzie to sprawdzić ale będę musiał, w przelotce drzwi patrzyłem wyglądały na całe, też mi się tak wydawało że to wina kabli, z drugiej strony cieszę się ze pompka jest ok zawsze to parę pln-ów do przodu