Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4] centralny nie otwiera

ODPOWIEDZ
falek56
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4] centralny nie otwiera

Post autor: falek56 » 12 cze 2013, 12:57

Znów mam problem z centralnym jak otwieram z pilota podnosza mi sie tylko przednie rygle i po sekundzie zamyka drzwi spowrotem jak otworze z klucza drzwi kierowcy nie ma rekacji w pozostałych drzwiach otwiera jedynie cały samochód z drzwi pasazera ale jak samochód stoi otwarty to zamyka i z pilota i z drzwi kierowcy

YoGii
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: YoGii » 12 cze 2013, 13:03

ja mialem ostatnio podobny problem z centralnym....zamkac, zamknolem samochod bez problemu ale z otwarciem byly problemy bo nie otwieral mi zadnych drzwi...i sie okazalo ze rygielek w tylnich prawych drzwiach byl wygiety przez znajomego bo ostatnio jezdzilem wypakowany po brzegi ludzmi:D i sie klinowal i przez to centralny mi wogole nie otwieral drzwi...wczoraj go troche naprostowalem i jak reka odjal:) ty rowniez posprawdzaj moze rygielki w drzwiach kolego....

falek56
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: falek56 » 12 cze 2013, 13:10

ale jak otwieram z drzwi pasazera otwiera bez problemu i zamyka tez,wczesniej otwrał caly samochód z drzwi kierowcy a teraz nie otwiera tylko zamyka

Awatar użytkownika
dzikx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jurek
Model: Audi 90 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.6 ADA+lpg

Post autor: dzikx » 12 cze 2013, 17:09

sprawdź tłoczek w drzwiach kierowcy możliwe że podaje zły sygnał bądź cięgno się przestawiło, albo przewody w gumie z drzwi do karoserii popękały. Czasami pomaga odłączenie pompki i podpięcie znów ( nie wiem czemu jak moja miała jakiś problem z otwieraniem to jej pomagało)

Slawioster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawioster » 13 cze 2013, 11:24

Witam podepnę się pod temat, również mam problem z centralnym po przekręceniu kluczyka nie ma żadnej reakcji,również jak wciskam rygiel nic się nie dzieje, sprawdziłem pompkę i po podaniu masy na 3 i 4 pin zamyka i otwiera wszystkie drzwi, czy jak podałem masę na kostce w drzwiach powinien otwierać i zamykać pozostałe drzwi ? w czym może być problem

Awatar użytkownika
dzikx
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dzikx » 13 cze 2013, 15:34

Pierwsze sprawdź bezpiecznik, potem zdejmij boczki z obu drzwi i sprawdź czy tłoczki są podłączone, czy kable w tej gumie od drzwi do karoserii ni popękały. Jak to sprawdzisz to odepnij kostkę od tłoczka w drzwiach i tam połącz kabelki ( są trzy jeden napięcie dwa pozostałe zam, otw ) jak nie ruszy sprawdź z drugiej strony.

Slawioster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawioster » 13 cze 2013, 23:11

w drzwiach kierowcy sprawdzałem zasilanie na kostce jest na pozostałe dwa podawałem masę ale nic się nie działo

Awatar użytkownika
dzikx
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dzikx » 13 cze 2013, 23:34

nie pamiętam dokładnie jak to idzie bo dawno kombinowałem z alarmem ( z 3 lata temu ) ale jutro spojrzę jak to idzie. Sprawdź jeszcze w drugich drzwiach, a rozumiem że kable sprawdziłeś czy są całe

Slawioster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawioster » 14 cze 2013, 00:11

kabli nie sprawdzałem dokładnie nie miałem dziś zbyt wiele czasu, od pompki idzie wiązka w oplocie także ciężko będzie to sprawdzić ale będę musiał, w przelotce drzwi patrzyłem wyglądały na całe, też mi się tak wydawało że to wina kabli, z drugiej strony cieszę się ze pompka jest ok zawsze to parę pln-ów do przodu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl