[80 B4] Sworzeń przedniego wahacza jaki kupić ?
[80 B4] Sworzeń przedniego wahacza jaki kupić ?
Witam wszystkich, mam problem z lewym sworzniem przy wahaczu. Mechanik mówił, że to się nazywa sworzeń a po mojemu to coś co jest widziane od spodu przy kole na końcu wahacza. To jakby trzpień jaki chyba jest nabijany od spodu. czy musze wymieniac oba to znaczy z drugiej strony tez choć jest ok czy tylko ten co się rusza no i jakiej firmy są najlepsze i za ile?
Ostatnio zmieniony 16 lis 2007, 13:06 przez MARTINO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Co do wymiany to nie musisz wymieniac ich parami, chociaz warto przemyśleć takową zmianie bo po niej niestety muisz ustawiac kąty, jedank cza sie dobrze namyśleć bo czasem orginał dłużej wytrzyma niż zamiennik, ja osobiście polecam febiego bilsteina cana za sztuke 45zł (tyle płaciłem jak zmieniałem jakieś 2 tyg temu i były to najdroższe) dobre tez są boga, jednak ja jestem bardziej za bilsteinem, może dla tego że profesjonalniej dla mnie brzmi nazwa po zmianie sforznia polecam raz jeszcze porządnie przejzec całe zawieszenie, czasem jak mechnik jest kaleki to nie wyczaji wszystkich luzów, a jak bedzie kalaka to zmienisz sforznia a zaraz okaże sie ze jeszcze koncówa jest wybita albo tujeje mają luzy, wiec sprawdź dokładnie bo po co płacić później kolejne pieniądze za ustawianie kontów <ok>
widze,że kolega ma bardzo ładne audi, naprawdę piękne dorze,że tak daleko ode mnie bo w moim mieście ja mam taka jedyna i ludzie by nas mylili przecież to idealne klony! :mrgreen: :lol: :shock:
dzieki za rade ale słyszałem że Boge są wstawiane przez serwisy audi więc może byc także są najlepsze, tak mi się wydaje.
dzieki za rade ale słyszałem że Boge są wstawiane przez serwisy audi więc może byc także są najlepsze, tak mi się wydaje.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2007, 13:04 przez MARTINO, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [80 B4] Sworzeń przedniego wahacza jaki kupić ????
Najlepszy będzie Lemfolder.MARTINO pisze:Witam wszystkich, mam problem z lewym sworzniem przy wahaczu. Mechanik mówił, że to się nazywa sworzeń a po mojemu to coś co jest widziane od spodu przy kole na końcu wahacza. To jakby trzpień jaki chyba jest nabijany od spodu. czy musze wymieniac oba to znaczy z drugiej strony tez choć jest ok czy tylko ten co się rusza no i jakiej firmy są najlepsze i za ile????
To klasa wyżej niż proponowany Ci Febi.
Aby uniknąć podróbek wystarczy kupić w dużej hurtowni jak Inter Cars czy Inter - Team.czarekj pisze:Osobiście polecam Febi lub Boge. Owszem Lemforder jest trochę lepszy, ale za to dwa razy droższy i wcale nie jeździ się na nim dwa razy dłużej. Zdarzają się podróbki części Lemforder.
Poza tym wydaje mi się że boga coraz ciężej dostać.