[B4 ALL] Najdłuższa skrzynia biegów. Pomocy
[B4 ALL] Najdłuższa skrzynia biegów. Pomocy
Przeczytałem już wiele na temat zmian skrzyni na najdłuższą ale nigdzie konkretnej odpowiedzi która skrzynia jest najdłuższa. Jeżdżę bardzo dużo na autostradach głownie PL\D i skrzynia CGT czyli najkrótsza jaka była mnie mega dobija.... jadąc 170\180 według gps obroty mam gruboooo powyżej 5 tysięcy i po 100\200 km takiej jazdy jest problem z gotowaniem się silnika. Wina układu chłodzenia na pewno to nie jest.
Bo czytając to:
http://www.centrum.audi80.pl/content/view/202/85/
nie bardzo sie znam na przełożeniach.
Ale najkrótszą skrzynią jest właśnie CGT
piaty bieg 0.889
czyli najdłuższa skrzynia to taka gdzie wartości będą najniższe? np:
CDY\CCE 0.725
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Bo czytając to:
http://www.centrum.audi80.pl/content/view/202/85/
nie bardzo sie znam na przełożeniach.
Ale najkrótszą skrzynią jest właśnie CGT
piaty bieg 0.889
czyli najdłuższa skrzynia to taka gdzie wartości będą najniższe? np:
CDY\CCE 0.725
Z góry dziękuje za odpowiedź.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Do Ciebie idealna byłaby skrzynia CAC z V6. To najdłuższa skrzynia, bo nie liczy się tylko 5 bieg tylko przełożenie główne również, które w wypadku tej skrzyni jest 3.7 a nie 4.11 jak Twoja. To skrzynia z 2.8 V6 ale niestety nie wiem czy kielichy są te same. Gwarantuje Ci , że będziesz miał odcinkę przy 280 KM/H na piątym biegu, ale ... nigdy się tam nie dokulasz
[ Dodano: 2013-06-17, 15:03 ]
ps. najkrótsza skrzynia z 80tki to CGU, z przełożeniem głównym 4.55
[ Dodano: 2013-06-17, 15:03 ]
ps. najkrótsza skrzynia z 80tki to CGU, z przełożeniem głównym 4.55
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
na 100%, tyle, że z silnikiem 2.8 v6. Występowała jeszcze w a6 i a4.
W etce wszystko jest.
[ Dodano: 2013-06-17, 15:25 ]
jeśli chcesz, to najłatwiej szukać skrzyni biegów z jakiejś innej 2 litrowej osiemdziesiątki, na przykład z abk , a jeśli masz skrzynię z głównym 4.11 to na pewno skrzynia z 2.0 16v competition będzie dłuższa, ale możesz sprawdzić.
W etce wszystko jest.
[ Dodano: 2013-06-17, 15:25 ]
jeśli chcesz, to najłatwiej szukać skrzyni biegów z jakiejś innej 2 litrowej osiemdziesiątki, na przykład z abk , a jeśli masz skrzynię z głównym 4.11 to na pewno skrzynia z 2.0 16v competition będzie dłuższa, ale możesz sprawdzić.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Warto sprawdzić czy nie da rady zaadoptować "flaków" ze skrzyń od V6 do Twojej.Tudzież pobawić sie z konkretnymi biegami. Zostawić 1-4 a tylko sam piąty zostąpić np. jakimś nadbiegiem ze skrzyń 4+E - taki patent już widziałem zastosowany w B2 więc może i tu byłoby można coś takiego zrezać.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2013, 16:27 przez bloku, łącznie zmieniany 1 raz.
chodzi o pobieranie nielegalnej treści i tyle. Tak samo zablokowana jest połowa YT i wiele innych rzeczy. A za pobranie 2 nagrań MP3 przychodzi 300 euro do zapłaty.... Takie małe OT:p
Bloku dzięki za info ale nie mam czasu na rozbieranie skrzyń i eksperymenty bo jak będę w PL to cała akcja ma trwać dwa dni i powrót od razu. Dla tego przydała by mi się lista pewnych skrzyń od najbardziej polecanej do najmniej:P tylko dziwię się że przeguby wewnętrznę podejdą bo z tego co pamiętam były 94 i 100
Bloku dzięki za info ale nie mam czasu na rozbieranie skrzyń i eksperymenty bo jak będę w PL to cała akcja ma trwać dwa dni i powrót od razu. Dla tego przydała by mi się lista pewnych skrzyń od najbardziej polecanej do najmniej:P tylko dziwię się że przeguby wewnętrznę podejdą bo z tego co pamiętam były 94 i 100