Witam, wczoraj przez własna głupotę zarysowałem zderzak w swojej osiemdziesiątce, co widać na zdjęciu. Mam pytanie jakie środki i sposoby polecacie żeby się pozbyć rys? Np. najpierw trochę zetrzeć papierem potem pasta np. tempo i lakier czy jakiś inny sposób, czy da się to zrobić miejscowo czy z racji dość sporej powierzchni trzeba malować cały zderzak? Jeżeli chodzi o poprawki lakiernicze jestem zielony i stąd moje pytanie.
[B4 2.0 Sedan] Zarysowany zderzak
[B4 2.0 Sedan] Zarysowany zderzak
Ostatnio zmieniony 19 cze 2013, 18:39 przez PePe RK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafik30023
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Najlepsze wyjście to po prostu kupić drugą używaną listwę w zderzak, nie posiadasz widzę halogenów więc kupisz taką za grosze w ładnym stanie. Zderzak widzę masz nie porysowany więc zdejmujesz starą listwę która jest na zaczepach, zakładasz drugą i audi jak nowe :mrgreen:
[ Dodano: 2013-06-18, 22:44 ]
Bo jeśli zaczniesz trzeć papierem to zetrzesz strukturę listwy i zrobi się gładka w tym miejscu. Są oczywiście lakiery strukturalne ale moim zdaniem nie warto się w to bawić.
[ Dodano: 2013-06-18, 22:44 ]
Bo jeśli zaczniesz trzeć papierem to zetrzesz strukturę listwy i zrobi się gładka w tym miejscu. Są oczywiście lakiery strukturalne ale moim zdaniem nie warto się w to bawić.