Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Centralny zamek,nie typowy problem

ODPOWIEDZ
AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z] Centralny zamek,nie typowy problem

Post autor: AB4 » 24 cze 2013, 12:07

Mam zamontowane sterowanie z pilota,które ogólnie działa,ale ma jakieś dziwne fochy
Kiedy otwiera się go z kluczyka od strony pasażera (od kierowcy jest przewód rozłączony,wpięty pod centralkę z pilota),to sie otworzy,później zamknie,ale później z pilota już nie chce działać,z resztą z mastera od pasażera tez nie współpracuje,słychać cykanie przekaźnika w pompce ale ona sama nie startuje,a co jest jeszcze ciekawsze to wtedy nie działa oświetlenie wnętrza z "automatu" i po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki,jak foch mu przechodzi i światełko sie zapala po otwarciu drzwi,pompka dziala normalnie,bezpieczniki sprawdzone i Ok,teraz nie wiem gdzie szukac przyczyny i co ma jedno z drugim wspólnego?

pompka sprawdzona na bliźniaku od brata,i u niego normalnie działa.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 24 cze 2013, 12:20

kiedys usiebie probowalem roznych cudow z centralnym w drzwiach kierowcy i na nic, wlasnie dzialo sie podbnie, nie mogelm to albo zamknac albo otworzyc,

musi byc wszystko fabryka, i ewentualnie wpiety pilot, ale tez zgodnie z instrukcja, i wlasciwie tyle

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 24 cze 2013, 12:29

Właśnie podpinałem normalnie,czyli bez sterowania z pilota i też nie współpracuje,wcześniej wystarczyło na pare minut odpiąc popmpkę i wszystko wracało do normy,a teraz już od tygodnia sie buntuje.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 24 cze 2013, 12:40

gniazda na plytce centralnego sa wrazliwe na co chwile wkladanie i wyjmowanie wtyczek, wiec podejrzewam ze takim majstrowaniem zruszyles piny i teraz masz robotke z lutownica,

wyjmij pompke i popraw luty przy gniazdach, wystarczy ze zdejmiesz spod obudowy

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 24 cze 2013, 12:52

Ale kolego widzę że nie czytałeś mojego posta zbyt dokładnie <ok>

Moją pompke podłączyłem w aucie brata,i tam działa a w moim nie.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 24 cze 2013, 13:01

czytalem bardzo uwaznie :->

ale to co odpisalem wczesniej ma sens, jezeli by twoj brat pojezdzil znia tydzien to by bylo pewne 100% ze jest dobra ta twoja ...

jak juz niechcesz tam majstrowac przy pompce to przejrzyj kabelki silownikow i same silowniki w drzwiach kierowcy, pasazera, one decyduja o zamykaniu auta i otwieraniu, dodatkowo zobacz mechanizm dzwigienek te co lacza silowniki z zamikami kierowcy i pasazera

gdzies byl niedawno temat o tym

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 24 cze 2013, 13:04

Dzwigienki,są ok bo jak dmucham w przewód to wszystkie zamki się otwierają i zamykaja,więc zostaje lutownica i pinologia,albo zamek w klapie bagażnika,bo tylko on nie działa,bo powinien otwierać auto jak otwieram bagaznik,a tak sie nie dzieje...,z resztą od kiedy mam to auto to nie działa.

Tylko dlaczego wszystko dziala jak sie pojawia oświetlenie wnętrza?

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 24 cze 2013, 13:33

AB4 pisze:Tylko dlaczego wszystko dziala jak sie pojawia oświetlenie wnętrza?
po pierwsze jak pewnie wiesz sterowanie swiatelkiem jest w centralnym,

pisalem ci dwa posty wczesniej, lutownica i zimne luty przelutowac

Xpac

Post autor: Xpac » 25 cze 2013, 09:06

Mam identyczny problem w moim aucie. Kiedy przełożyłeś pompkę do samochodu brata to akurat w tedy piny były ok ale jak pisze kolega @ Szara80tkaTdi wystarczyłoby, że brat pojeździłby trochę i po pewnym czasie na pewno by nie działała. Ja w swoim aucie zmieniłem pompkę na nową ( używana na allegro) i okazało się że mam ten sam problem, więc zmieniłem samą wtyczkę i tez jest to samo. Okazało się że nowa/stara pompka ma ten sam problem. Trzeba poprawić luty przy gniazdach i powinno byc ok. Co jeszcze, gdy włączałęm alarm pilotem, a pompka nie ruszała, więc zamykałem zamki ręcznie, ale po paru godzinach akumulator był zupełnie rozładowany, alarm cały czas próbował ruszyć pomkę i to było winą rozładowania akumulatora. Wariacje ze światełkiem w środku auta, tez były spowodowane wadliwą pompką.

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 25 cze 2013, 12:44

Dzięki za informację,dziś wieczorem wypruję pompkę i posprawdzam luty na pinach,napiszę o efektach.

[ Dodano: 2013-06-26, 12:25 ]
Luty poprawione,ale problem nie ustał, sterowanie działa,bo przekaźnik w pompce cyka,samą pompkę też wymontowałem i sprawdziłem,działa,natomiast nie ma zasilania na kostce z dwoma przewodami....

Awatar użytkownika
ignac112
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ignac112 » 29 cze 2013, 22:06

Nie otwiera, bo master odpięty i pompka myśli, że drzwiry zamknięte więc nie otwiera. U mnie tak się działo, gdy wiązka w klapie była przerwana :) Chodź różnie w życiu bywa i może być lekko inazej.

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 17 lip 2013, 19:49

Problem rozwiązany,powodem braku współpracy była "utleniona" ścieżka na torze zasilającym przekaźnik uruchamiania pompki,ciężko mi było ją wypatrzeć ale kawałek druciarstwa załatwił przerwę w zasilaniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl