[80 B4] Zaparowane szyby i brzydki zapach
Nagrzewnica wymieniona
Byly male problemy ale wymiana poszla gladko
Zastanawi mnie tylko jedna zecz moze ktos wie to prosze napisac
gdy rozbieralem te wszystkie kanaly napotkalem takie blachy z dziurami sluza one do zmykania i otwierania wlotow powietrza . tylko ze one mialy na sobie jkas gombke i ta gabka byla strasznie dziwna tak jak by jakis cienutki material oblepiony jakims blotem. zdrapalem to bo i tak sie sypalo i nalozylem taka inna gombke i ztkalem te dziury. Teraz mam dylemat bo nie wiem czy dobrze zrobilem ? Czy te dziury w blachach maja zostac czy tez nie ?
Byly male problemy ale wymiana poszla gladko
Zastanawi mnie tylko jedna zecz moze ktos wie to prosze napisac
gdy rozbieralem te wszystkie kanaly napotkalem takie blachy z dziurami sluza one do zmykania i otwierania wlotow powietrza . tylko ze one mialy na sobie jkas gombke i ta gabka byla strasznie dziwna tak jak by jakis cienutki material oblepiony jakims blotem. zdrapalem to bo i tak sie sypalo i nalozylem taka inna gombke i ztkalem te dziury. Teraz mam dylemat bo nie wiem czy dobrze zrobilem ? Czy te dziury w blachach maja zostac czy tez nie ?
Siemano. Mam troche podobny problem. Jak zaczyna padać deszcz to parują mi szyby, włączony nawiew zimny czy ciepły mało co pomaga. Taka sama sytuacja dzieje sie gdy wjadę w dużą kałuże (tzn obejmuje cały samochód ) wtedy momentalnie cały samochód jest zaparowany. W samochodzie nie śmierdzi jak włącze nawiew, temperatura jest ok zimna i ciepła.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- masterdisco
- Forum Audi 80
Filtr sprawdzony - stan raczej nie za ciekawy (ale sie nie znam to nie wiem )Krzysiek 84 pisze:Filtr kabinowy w jakim stanie :?:
Moze gdzieś CI wilgoć do środka dostaje sie. Sprawdź dywaniki czy suche.
zdjecie po lekkim wytrzepaniu z syfu.
[ Dodano: 2013-06-28, 14:16 ]
Z tego co pamiętam to z temperaturą nie ma problemu. Ale jeszcze raz dokładnie sprawdzę.masterdisco pisze:A jak odkręcisz nawiew na szybę przednią to leci tam gorące powietrze czy ledwo ciepłe czy wcale?
Pytanie jeszcze jedno jak odkręcam te plastikowe podszybie to powinien mi sie ukazać od razu filtr czy on powinien być jeszcze w czymś zamkniety z góry ? Bo u mnie jest pusto. Odkręciłem podsszybie i mogłem od razu wyciągać filtr.