[B4 2.0 ABK 115KM] wycieki oleju
[B4 2.0 ABK 115KM] wycieki oleju
po wymianie oleju moja audica zaczela sladowo znaczyc teren wydaje mi sie ze puszcza simering jakis przy wale korbowym , duzo z tym roboty ? jak ktos ma wskazowki to bym poprosil
Czy dużo z tym roboty... to zależy jak na to patrzeć. to samo co przy wymianie rozrządu + odkręcenie koła zębatego wału i dekielka z uszczelniaczem -> wymiana uszczelniacza -> składanie w odwrotnej kolejności, przy tej pracy warto się pokusić o wymianę rozrządu, pompę wody i pozostałe uszczelniacze od strony rozrządu. Cały dzień roboty dla użytkownika z odrobiną zmysłu mechaniki. Powodzenia życzę
micha olejowa zostaje na swoim miejscu. jeżeli jest jak w moim silniku to uszczelniacz jest osadzony w alu dekielku przykręconym do bloku i przedniej krawędzi miski olejowej. trzeba go odkręcić, bo nie da rady wyjąć starego simering'u bez uszkodzenia walu lub dekielka. gdzieś mam foto tej części silnika jak znajdę to wrzucę dla potomności.
PS. przydałaby się nowa śruba mocująca koło zębate wału ,klej do gwintów i klucz dynamometryczny
[ Dodano: 2013-07-06, 09:46 ]
mój silnik a na dole widać dekiel może trochę słabo ale powinieneś załapać co i jak:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8aa ... 53c1a.html
PS. przydałaby się nowa śruba mocująca koło zębate wału ,klej do gwintów i klucz dynamometryczny
[ Dodano: 2013-07-06, 09:46 ]
mój silnik a na dole widać dekiel może trochę słabo ale powinieneś załapać co i jak:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8aa ... 53c1a.html
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Spokojnie. Najpierw trzeba wykluczyć wycieki z miski olejowej w tym miejscu. Pędzelek, benzynka i wszystko wymyć jak trzeba. No i potem monitorować :shock: <ok>
[ Dodano: 2013-07-07, 20:33 ]
Jak masz tam taki otwór prawie półokrągły na dole (obudowa sprzęgła), wsadzasz palec i jak nie zalega tam olej to znaczy simering ok.
[ Dodano: 2013-07-07, 20:33 ]
Jak masz tam taki otwór prawie półokrągły na dole (obudowa sprzęgła), wsadzasz palec i jak nie zalega tam olej to znaczy simering ok.
ok francis jutro chyb to sprawdze bo martwi mnie to troszke sporo kasy poszlo w bude czas na silnik nadchodzi a rzezba tam straszna ogarnolem te przerobki z dolotem <mur> ale jest oki .pozdrawiam i dziekx
[ Dodano: 2013-07-16, 23:39 ]
cierpliwość wysźła na dobre ,stan oleju był troszke poza max teraz jest ciut poni i nic nie kapie .pozdro franciz
[ Dodano: 2013-07-16, 23:39 ]
cierpliwość wysźła na dobre ,stan oleju był troszke poza max teraz jest ciut poni i nic nie kapie .pozdro franciz