[2.0 ABT LPG] audi 80 b4 dużo pali gazu
[2.0 ABT LPG] audi 80 b4 dużo pali gazu
witam. mam mały problem z audi dziewczyny
otóż po zatankowaniu wychodzi że auto w cyklu mieszanym pali 15 l gazu
zastanawiam się czy przyczyną może być czujnik temperatury płynu chłodzącego, gdyż dziwne ma wskazania nie pokazuje że ma 90 stopni a wentylator na chłodnicy już chodzi. teraz pytanie czy czujnik ma jakież połączenie ze sterownikiem gazu
druga sprawa to że czasami podczas przyspieszania auto przerywa.
świece są zmienione na nowe, nowy filtr powietrza i filtr gazu.
czekam na każde sugestie
otóż po zatankowaniu wychodzi że auto w cyklu mieszanym pali 15 l gazu
zastanawiam się czy przyczyną może być czujnik temperatury płynu chłodzącego, gdyż dziwne ma wskazania nie pokazuje że ma 90 stopni a wentylator na chłodnicy już chodzi. teraz pytanie czy czujnik ma jakież połączenie ze sterownikiem gazu
druga sprawa to że czasami podczas przyspieszania auto przerywa.
świece są zmienione na nowe, nowy filtr powietrza i filtr gazu.
czekam na każde sugestie
Ostatnio zmieniony 12 lip 2013, 07:07 przez ralf87, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
Witam, ogromny problem z spalaniem gazu, teraz na zbiorniku 42(38)l zrobiłem tylko 235 Km masakra wychodzi coś koło 17 litrów na trasie to 15l, świece wymienione,lambda nowa boscha,martwię się o parownik czy to może być już jego koniec, co ile kkm powinno się wymieniać membrany, mam przelatane ponad 100 kkm,?? :shock: :shock:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
no powinny być ala ceglaste, problem z mieszanką. pytałem o spalanie benzyny i o regulacje dawki gazu czy zwykła śrubka czy przepustnica na wężu gazu idącym do wtrysku ?? Powiem tak u mnie PM ( ala ABT wtrysk jednopunktowy ) spala 8-10l lpg zaś ADA ( lekko podobne do ABK pełny wtrysk ) do 11l jak jeździ żona jak ja to 12 :mrgreen: w trybie miejskim na dojazd do pracy. Ustawiałem je sam czysto mechanicznie bez elektroniki, można je skręcić nawet na mniejsze spalanie ale wtedy to by się tylko poruszały a nie o to chodzi. Ważne też gdzie tankujesz bo między stacjami można mieć różnicę przeszło 2l lpg na 100, taka jakość gazu
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tu jest bardzo dobry artykuł o regulacji: https://docs.google.com/document/d/1bIY ... 93B2Q/edit