możliwe że trze bo tylny zderzak jest trochę opuszczony, pewnie gdzieś na zaczepach się obluzował i przyciska plastik nad kołem, koło z kolei ma za mało miejsca i wyciera plastik.
Byłem dziś w sklepie i podał mi ceny amortyzatorów i sprężyn i trochę jak dla mnie to za drogo, wolał bym kupić na allegro jakieś KYB albo Sachs, tylko jak nie trafić na podróbki?
Ale i tak koło jest cofnięte o 2cm, zderzak nie ma na to wpływu... zmierzę jeszcze raz jutro i podam odległość co do mm.
[ Dodano: 2013-07-29, 20:09 ]
Nastąpiła mała poprawka
Na kanale u "Krzyśka z pracy" sprawdziłem wszystkie tuleje; tył oraz przód, sworznie wahaczy, końcówki drążków, łączniki stabilizatora. Wszystko jest w dobrym stanie.
Zmierzyłem raz jeszcze odległości między kołami z przodu a kołami z tyłu, o dziwno wyszło równo, zmierzyłem przekątne - równo, sanki - równe. Musieli mnie na stacji diagnostycznej przyciąć nie ładnie w ch***
Do wymiany zostają mi odboje, osłony, amortyzatory, sprężyny, łożyska McPhersona.
Jeśli chodzi o amortyzatory, odboje, to postawię na KYB
Łożyska to kupię jakieś Lemforder.
I mam dylemat co do sprężyn, myślałem również o KYB, ale widziałem na Allegro wiele kompletów sprężyn obniżających...
Co jeśli wydam kasę na Kyaba a w efekcie samochód będzie zadzierał nos do góry przy przyspieszaniu, na zakrętach będzie wypadał, a ogólnie będzie wysoko i nieładnie...
Może ktoś już wypróbował jakiś komplet sprężyn obniżających do 1.9tdi avant?
albo jeździ na KYB i wcale nie jest tak jak mi się wydaje?