Witam mam takie małe pytanko.
Mam silnik do remontu i zastanawiam sie nad tym czy nie lepiej kupic silnik na allegro, oczywiscie jestem swiadom tego ze kupno uzywki nie zawsze jest trafne.
Ale mimo wszystko chcialbym sie dowiedziec czy ten silnik podejdzie do mojej coupe z 89r?
silnik 2.3 ng
I znalazlem jeszcze jeden na tablicy.
silnik 2.3 ng
I jeszcze jedno pytanko czy silnik z b4 podejdzie do b3, czy nie zabardzo?
[B3 2.3 NG 136KM] wymiana uszczelki pod głowicą
-
- Forum Audi 80
[B3 2.3 NG 136KM] wymiana uszczelki pod głowicą
Ostatnio zmieniony 25 lip 2013, 11:20 przez mefistofiel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
śmiało poczytaj co i jak, potem pilnuj się podczas roboty sprawdzaj wszystko po dwa razy, przed odpaleniem zakreć silnikiem ręcznie ze dwa razy, czy nic nie wadzi i wszystko.
przy wymianie paska rozrzadu nastaw się na problematyczne odkręcenie koła pasowego wału - jest mocno przykręcone i tak powinno być, ale to tylko śruba
nie ma co więcej pisać, pisane już było
przy wymianie paska rozrzadu nastaw się na problematyczne odkręcenie koła pasowego wału - jest mocno przykręcone i tak powinno być, ale to tylko śruba
nie ma co więcej pisać, pisane już było
-
- Forum Audi 80
ok dzieki wielkie za informacje.
Jak wszystko poskladam do kupy to napisze co i jak.
Mama maly proble, przy wymianie rozrzadu bede korzystal z tego oto filmiku
wymiana rozrzadu
i mam jeden problem pan Krzysztof mówi ze palec zaplonowy powinien byc skierowany na wycieciecie , u mnie jest innaczej. Przynajmniej tak mi sie wydaje.
Dodam foto podgladowe zebyscie wiedzieli oco kaman.
I nie wiem czy chodzi o ta kreskę(co zaznaczyłem na żółto) czy wycięcie w tej szarej osłonie.
Zdjecie troche dziwnie zrobione ale moze w czyms pomoze.
Jak wszystko poskladam do kupy to napisze co i jak.
Mama maly proble, przy wymianie rozrzadu bede korzystal z tego oto filmiku
wymiana rozrzadu
i mam jeden problem pan Krzysztof mówi ze palec zaplonowy powinien byc skierowany na wycieciecie , u mnie jest innaczej. Przynajmniej tak mi sie wydaje.
Dodam foto podgladowe zebyscie wiedzieli oco kaman.
I nie wiem czy chodzi o ta kreskę(co zaznaczyłem na żółto) czy wycięcie w tej szarej osłonie.
Zdjecie troche dziwnie zrobione ale moze w czyms pomoze.