[80 B4 1Z] Stuki na skręconych kołach...
- wszystkozajete
- Forum Audi 80
- macio_ndm
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Właśnie przeglądam ten temat i widzę że mam dokładnie to samo ( najbardziej słyszalne gdy podjadę pod swoją bramę na skręconych kołach w lewo, otworzę bramę wsiadam ruszam i słychać stuknięcie jakby uderzenie młotka w prawą stronę zawieszenia, bądź gdy wyjeżdżam z parkingu - parkowanie równoległe) .
Dodam że miałem wszystko w zawieszeniu posprawdzane i jest OK, przeguby nowe, jak widzę to nie tylko u mnie występuje ta bolączka :roll: będę śledził temat , może ktoś znajdzie na to lekarstwo
Dodam że miałem wszystko w zawieszeniu posprawdzane i jest OK, przeguby nowe, jak widzę to nie tylko u mnie występuje ta bolączka :roll: będę śledził temat , może ktoś znajdzie na to lekarstwo
Panowie! to co może stukać w takich przypadkach to:
- łożysko na kolumnie mcpersona
- amortyzator we wkładzie
- łączniki stabilizatora
- gumy na stabilizatorze
- sprężyny w kielichach
- wszelkiego rodzaju tuleje
jeżeli to macie sprawdzone i nowe to znaczy że gdzies jest cos źle poskładane, źle dokręcone...
ja tez miałem ten sam problem co Wy... u mnie po wymianie kilku elementów w zawieszeniu zaczęło stukać już po 3 dniach od odebrania auta z serwisu... pojechałem na poprawkę i cisza <ok>
Stuka również jeśli wytłuczone są poduszki pod silnikiem, ale to juz z deczka zbacza z tropu lecz nie zawadzi sprawdzić.
- łożysko na kolumnie mcpersona
- amortyzator we wkładzie
- łączniki stabilizatora
- gumy na stabilizatorze
- sprężyny w kielichach
- wszelkiego rodzaju tuleje
jeżeli to macie sprawdzone i nowe to znaczy że gdzies jest cos źle poskładane, źle dokręcone...
ja tez miałem ten sam problem co Wy... u mnie po wymianie kilku elementów w zawieszeniu zaczęło stukać już po 3 dniach od odebrania auta z serwisu... pojechałem na poprawkę i cisza <ok>
Stuka również jeśli wytłuczone są poduszki pod silnikiem, ale to juz z deczka zbacza z tropu lecz nie zawadzi sprawdzić.
- M4teusz
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ja jutro jadę do znajomego na podnośnik słupkowy- auto w górę i element po elemencie do sprawdzenia. Główne podejrzenie pada aktualnie na przegub wewnętrzny.
Jutro dam znać czy coś wyszło
[ Dodano: 2013-07-25, 09:49 ]
U mnie na 99% tłucze przegub wewnętrzny z prawej strony Ten 1% to czary :roll:
[ Dodano: 2013-08-09, 12:42 ]
Dziś zmieniłem całą półoś wraz z dwoma przegubami... i? Tłucze dalej :evil: Chyba będę z tym jeździł a jak to "coś" się rozpadnie wtedy wymienię. Metodą prób i błędów mam pół auta na nowych częściach i dalej nic Myślę jeszcze nad łożyskiem w piaście...
Jutro dam znać czy coś wyszło
[ Dodano: 2013-07-25, 09:49 ]
U mnie na 99% tłucze przegub wewnętrzny z prawej strony Ten 1% to czary :roll:
[ Dodano: 2013-08-09, 12:42 ]
Dziś zmieniłem całą półoś wraz z dwoma przegubami... i? Tłucze dalej :evil: Chyba będę z tym jeździł a jak to "coś" się rozpadnie wtedy wymienię. Metodą prób i błędów mam pół auta na nowych częściach i dalej nic Myślę jeszcze nad łożyskiem w piaście...