[COUPE ABK] Problem z zawieszeniem mts -60/-60
Wszystko zalezy od stanu zawieszenia..
sprezynki z czasem idą w dół szczegolnie przod bo z reguly jest bardziej obciazony
w moich poprzednich samochodach tak bylo..
np b3 w sedanie silnik 1.6 po 20 latach na oryginalnych sprezynach wygladala jakby byla obnizona ok 2-3 cm :shock:
a problem z wysokoscia przod tyl w 80tkach ogolnie jest bardzo czesty i poki mnie nie dotknął to nie dowieżałem.
Ktoś kiedyś mi powiedzial ze potrzeba czasu i ok 1-1,5tys km zeby sie ulozylo..
sprezynki z czasem idą w dół szczegolnie przod bo z reguly jest bardziej obciazony
w moich poprzednich samochodach tak bylo..
np b3 w sedanie silnik 1.6 po 20 latach na oryginalnych sprezynach wygladala jakby byla obnizona ok 2-3 cm :shock:
a problem z wysokoscia przod tyl w 80tkach ogolnie jest bardzo czesty i poki mnie nie dotknął to nie dowieżałem.
Ktoś kiedyś mi powiedzial ze potrzeba czasu i ok 1-1,5tys km zeby sie ulozylo..
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
pavloprod, ja uważam, że przód ci siadł bardzo dobrze, tak jak na -40 przystało, ale tył to wygląda na -60... :roll:
jakie masz felgi i opony?
u mnie to tak wygląda:
https://audi80.pl/audi-coupe-by-puszek-vt80245.htm
a co do samych sprężyn to ja mam odwrotnie założone niż ty, gęstsze zwoje są od strony budy, tak jest z przodu jak i z tyłu
czytałem troche o tym na necie, nie jest to ponoć aż tak ważne ale jak coś to powinno być tak jak ja mam...
jakie masz felgi i opony?
u mnie to tak wygląda:
https://audi80.pl/audi-coupe-by-puszek-vt80245.htm
a co do samych sprężyn to ja mam odwrotnie założone niż ty, gęstsze zwoje są od strony budy, tak jest z przodu jak i z tyłu
czytałem troche o tym na necie, nie jest to ponoć aż tak ważne ale jak coś to powinno być tak jak ja mam...
Co do zawieszania MTS. Jesli chodzi o jakość, latam z tym od miesiąca więc za wiele nie powiem. Jesli chodzi o obsługę, fachowość, pomoc i to co przysyłają - pozostawie bez komentarza, bo warna za wulgaryzmy dostanę.
Jakbym miał kupować jeszcze raz, to MOŻE zastanowiłbym się nad samymi amortyzatorami MTS, ale sprężyny bym wział od JAMEXA. W konsekwencji taki zestaw wyjdzie nawet taniej, a nie ma takiej wiochy i problemów jakie tworzy MTS. No, lub szukanie używki lepszych firm tj pisali koledzy.
Jakbym miał kupować jeszcze raz, to MOŻE zastanowiłbym się nad samymi amortyzatorami MTS, ale sprężyny bym wział od JAMEXA. W konsekwencji taki zestaw wyjdzie nawet taniej, a nie ma takiej wiochy i problemów jakie tworzy MTS. No, lub szukanie używki lepszych firm tj pisali koledzy.