[B4 1Z LIMO] V6 Front + montaż elektryki str.3
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Nie, jeszcze nie hamowałem.
Zatem po jakich modach wyszło Ci te 11s?
Z tą osobą to przesadzasz... ale jak już się tego tak czepiamy to niech będzie, że równo wychodzi bo ja ważę niedużo i miałem niewiele ponad rezerwę, a Ty z tego co piszesz pełny bak i 1 osobę.
Zaraz dojdziemy do tego, że będziemy wywalać fotele itp.
Zatem po jakich modach wyszło Ci te 11s?
Z tą osobą to przesadzasz... ale jak już się tego tak czepiamy to niech będzie, że równo wychodzi bo ja ważę niedużo i miałem niewiele ponad rezerwę, a Ty z tego co piszesz pełny bak i 1 osobę.
Zaraz dojdziemy do tego, że będziemy wywalać fotele itp.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
obecnie seryjne wtryski, AFNowskie nie trzymały ciśnienia, szkoda mi było jednostki to poszły do kosza. Tylko komp od kostrza z Parczewa. No nie wiem, jeżeli ja mam porównywać 1.3 Honde ze swoją b4 ką to nie ma do czego startować, <ok> inaczej już z 1.4 lub jakimś vteciem. Zresztą nie mam napinki na moc w tym aucie już dawno, mam w planach uturbić vr6 :mrgreen: więc zbieram graty pod drugie auto, bo tu gdzię z workiem kasy skończe mody, to mam to samo od razu w serii 2.8.
A Ty mody sam robiłeś? pojedź na hamownie, może zamiast 110 koni czy ilu tam zakładanych, będzie całkiem mniejsze stadko
A Ty mody sam robiłeś? pojedź na hamownie, może zamiast 110 koni czy ilu tam zakładanych, będzie całkiem mniejsze stadko
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Tzn. uważasz, że kłamię pisząc o 1.3 w hondzie?;>grU pisze:No nie wiem, jeżeli ja mam porównywać 1.3 Honde ze swoją b4 ką to nie ma do czego startować, <ok> inaczej już z 1.4 lub jakimś vteciem.
Będzie spokojnie ponad 110 To widać i czuć. A jeśli nie to idzie na żyletki hue hue.
Pojadę jak tylko będą fundusze bo sam jestem bardzo ciekaw. Kompa mam od Muniora, chipsa i wtryski od kostrza
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Jak chcesz bardziej coś modzić to przekładka to podstawa ale to koszt ~1000zł i wtedy do Muniora jeśli chcesz w okolice kostrza jechać.
Mi tam już się powoli nudzi ;d i cały czas myślę czy bo go nie sprzedać ale na jedno szkoda bo już wszystko porobiłem... Teraz celowałbym w a6 c4 2,8 193 w quattro albo 1.8t w a4 b5 też quattro ;]
U mnie koleżka ma hóndę to silnik ma zdrowiutki to ładnie ciupie czego nie można powiedzieć o blasze ;d stąd główny powód dla którego nie wziąłem samuraja. Ale komfort jazdy czy prowadzenia zdecydowanie na korzyść skośnookich.
Mi tam już się powoli nudzi ;d i cały czas myślę czy bo go nie sprzedać ale na jedno szkoda bo już wszystko porobiłem... Teraz celowałbym w a6 c4 2,8 193 w quattro albo 1.8t w a4 b5 też quattro ;]
U mnie koleżka ma hóndę to silnik ma zdrowiutki to ładnie ciupie czego nie można powiedzieć o blasze ;d stąd główny powód dla którego nie wziąłem samuraja. Ale komfort jazdy czy prowadzenia zdecydowanie na korzyść skośnookich.
Mały update
Dzisiaj udało mi się dostać pełną elektrykę na wszystkie szyby :
wyłącznik ABSu do poszerzenia kolekcji włączników, zostały dwa wolne miejsca <ok>
za dzień lub dwa, będę miał jeszcze wskaźnik temperatury oraz wszystkie 4 uchywty z rączkami wraz z lampkami, do tego dokładam zagłówki w kanapę. :mrgreen:
I moje pytanie się nasuwa, ma ktoś jakiś schemat jak to wszystko podłączyć (4 szyby + lusterka) wyjąłem niby jakiś moduł/przekaźnik i nie wiem czy się nada tutaj zdjęcie :
i czy ktoś w moich rejonach to przerabiał?
Do tej pory z elektrycznych rzeczy siedział tylko szyberdach, ale wątpię, żeby to podeszło.
Dzisiaj udało mi się dostać pełną elektrykę na wszystkie szyby :
wyłącznik ABSu do poszerzenia kolekcji włączników, zostały dwa wolne miejsca <ok>
za dzień lub dwa, będę miał jeszcze wskaźnik temperatury oraz wszystkie 4 uchywty z rączkami wraz z lampkami, do tego dokładam zagłówki w kanapę. :mrgreen:
I moje pytanie się nasuwa, ma ktoś jakiś schemat jak to wszystko podłączyć (4 szyby + lusterka) wyjąłem niby jakiś moduł/przekaźnik i nie wiem czy się nada tutaj zdjęcie :
i czy ktoś w moich rejonach to przerabiał?
Do tej pory z elektrycznych rzeczy siedział tylko szyberdach, ale wątpię, żeby to podeszło.
Parapety będą i w swoim czasie, akurat z tego dawcy co brałem nie było nic ciekawego, zresztą po jakimś rzeźniku który pozrywał połowe zaczepów, to se olałem. Będę po jakimś czasie atakował poliftowe parapety. Ale to jak się uda.
No coś będe musiał kombinować, tylko właśnie przydał by mi się ktoś z rozumem który by mnie pokierował dobrze:) <ok>
No coś będe musiał kombinować, tylko właśnie przydał by mi się ktoś z rozumem który by mnie pokierował dobrze:) <ok>
grU, to ci się może przydać:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 900e5.html
[ Dodano: 2013-08-05, 19:42 ]
Ze schematu wnioskuje że ten moduł, to moduł komfortu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 900e5.html
[ Dodano: 2013-08-05, 19:42 ]
Ze schematu wnioskuje że ten moduł, to moduł komfortu
grU,
jeżeli masz całą wiązkę nie pociętą to jest git wystarczy przewlec przez samochód i podłączyć raptem 5 chyba kabli (nie wliczając przycisków) tu masz opisane te wtyczki jeżeli tej białej od krańcówki nie znajdziesz to przylutuj bezpośrednio do kabla krańcówki <ok>
https://audi80.pl/b3-b4-rezanie-elek ... vt9603.htm
Audi masz super zarąbiście wygląda <ok>
jeżeli masz całą wiązkę nie pociętą to jest git wystarczy przewlec przez samochód i podłączyć raptem 5 chyba kabli (nie wliczając przycisków) tu masz opisane te wtyczki jeżeli tej białej od krańcówki nie znajdziesz to przylutuj bezpośrednio do kabla krańcówki <ok>
https://audi80.pl/b3-b4-rezanie-elek ... vt9603.htm
Audi masz super zarąbiście wygląda <ok>