[B4 ABK] Zablokowane drzwi od strony kierowcy
[B4 ABK] Zablokowane drzwi od strony kierowcy
Może ktoś z was wie jak otworzyć zablokowane drzwi, problem polega na tym że nie działa klamka od środka jak i na zewnątrz.Klamki nie stawiają oporu tak jakby pękła linka tylko dlaczego nie działają obydwie klamki.Centralny działa.Jedyne co przychodzi mi do głowy to rozcięcie tapicerki od wewnątrz.Może ktoś wie jak się do tego dobrać bez rozcinania tapicerki?
Proszę stosować TAGI
Proszę stosować TAGI
Ostatnio zmieniony 18 lis 2007, 09:54 przez krisiun1, łącznie zmieniany 3 razy.
witaj
no to jest ciekawy problem. w to ze linka pekla to nie wierze.
Sprobuje ci pomoc. przedewszystkim musisz zdjac wewnetrzna klamke. mozliwe ze linka sie trzyma a pancerz wyskoczyl z zabezpieczenia.
Jak ja zdjac??
Otoz trzeba bedzie uzyc srubokreta krzyzowego. gdy pociagnieszs za wewnetrzna klamke tak jak bys mial otwierac to przytrzymaj ja w pozycji otwartej i tam w srodku znajduje sie srubka. odkrec ja i wyjmij a potem przesun cala klamke do przodu i ja wyjmij. linka powinna sie trzymac na takim haczyku, lecz najpierw sprawdz czy pancerz sie trzyma.
Powin ienes dac rade. Nie jest to wcale trudne.
daj znac o postepach:D
no to jest ciekawy problem. w to ze linka pekla to nie wierze.
Sprobuje ci pomoc. przedewszystkim musisz zdjac wewnetrzna klamke. mozliwe ze linka sie trzyma a pancerz wyskoczyl z zabezpieczenia.
Jak ja zdjac??
Otoz trzeba bedzie uzyc srubokreta krzyzowego. gdy pociagnieszs za wewnetrzna klamke tak jak bys mial otwierac to przytrzymaj ja w pozycji otwartej i tam w srodku znajduje sie srubka. odkrec ja i wyjmij a potem przesun cala klamke do przodu i ja wyjmij. linka powinna sie trzymac na takim haczyku, lecz najpierw sprawdz czy pancerz sie trzyma.
Powin ienes dac rade. Nie jest to wcale trudne.
daj znac o postepach:D
nito20 ale krisiun1 napisal ze "obie" klamki nie dzialaja..... moze byc jeszcze to ze te metalowe ciegno spadlo w jakis sposob z zamka...
[ Dodano: 2007-11-18, 09:19 ]
nito20 ale krisiun1 napisal ze "obie" klamki nie dzialaja..... moze byc jeszcze to ze te metalowe ciegno spadlo w jakis sposob z zamka...
[ Dodano: 2007-11-18, 09:19 ]
[abk]zablokowane dzwi
Witam...widze że nikt nie ma pomysłu jak tobie pomóc... :-|
Byłem z ciekawości zajżeć do swoich dzwi i powiem szczerze nie ciekawy widok
jak zdjąć tą tapicerke są tam dwie śrubki u samej góry tapicerki do których nie ma dojścia gdy dzwi zamknięte...poza tym wiem że trzeba ja wyciągać w górę,(tapicerke)gdy już powykręca się te dwie śrubki i mocowanie "rączki"od zamykania 3 śrubki,jak i jedna śrubka od pokrywki na klamke otwierania od wewnątrz...
Współczucia :-|
Byłem z ciekawości zajżeć do swoich dzwi i powiem szczerze nie ciekawy widok
jak zdjąć tą tapicerke są tam dwie śrubki u samej góry tapicerki do których nie ma dojścia gdy dzwi zamknięte...poza tym wiem że trzeba ja wyciągać w górę,(tapicerke)gdy już powykręca się te dwie śrubki i mocowanie "rączki"od zamykania 3 śrubki,jak i jedna śrubka od pokrywki na klamke otwierania od wewnątrz...
Współczucia :-|
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
krisiun1, a moze zadziała metoda odwrotna do przyczyny, spróbuj szarpnać za klamke jednocześnie ciągąc ku górze, moze akurat zadziała <ok> A jak nie to spróbuj moze rzucuć hasło "sezamie otwórz sie" A tak na poważnie to cieżka sprawa i szczerze to chyba nie ma jakiejs sensownej możliwości otwarcia tych drzwi kiedy obie klamki nie działają.
Wygląda na to że chyba coś z zamkiem się stało,bo te dwie klamki to dwa różne układy,wewnętrzna na lince a zewnętrzna na pręcie,a spróbuj ciągnąć za linkę od wewnętrznej klamki i od środka pchać mocno drzwi,wygląda jakby zamek zamocno się zatrzasnął.Notabene rozwalenia tapicerki to będziesz miał dostęp do zamka a tam masz już wszystkie cięgna od zamka.Boli taka opcja no ale czasem i tak trzeba.Powodzenia,pisz jak coś zdziałasz.