[B4 2.3 NG] auto nie odpala.
Na jednym z wężów chłodnicy powinieneś mieć mały zawór, który otwiera się/zamyka bodajże przy pomocy płaskiego śrubokręta. Dokładnie policz między dolewkami ile już wlałeś płynu. W cały układ przy NG z małą chłodnicą wchodzi chyba 6,5 litra. Niech mnie ktoś poprawi jeśli jestem w błędzie.kyuubi1990 pisze:A jak odpowietrzyc ? odkrecic zbiorniczek wyrownawczy ?
Tak, bo ma on chyba wpływ na dawkę paliwa.blondas pisze:no faktycznie sie machnąłem bo patrzyłem na ten nastepny czujnik (złączke) ktora jest dwustronna czyli jak czujnik jest padnięty to na zimnym silniku też bedzie cięzko odpalac??? przed chwila go odlaczyłem na zimnym i tez musialem troche zakrecic zanim odpalił no i jak sie odpowietrza??
Co do Twojego przypadku - powodów może być multum, zaczynając od czujnika, o którym rozmawiamy, wtrysku rozruchowego, układu WN etc.
na ciepłym silniku odłączyłem czujnik i próbowałem odpalić i też musiałem duzo kręcić zeby odpalic to warto go wymieniać czy szukać przyczyny gdzie indziej???? dodam też że czasem ma tak że jak pojeżdzę po miescie i próbuje odpalic to jest zero reakcji nawet rozrusznik nie kręci ani nie "cyka", mozliwe ze u mnie wina jest rozrusznik?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
No wypadałoby odpowietrzyć układ. Przy grodzi masz wąż z zaworem (odkręcasz ręcznie, bądź płaskim śrubokrętem), więc popuść go kilkoma obrotami, odpal silnik, zagrzej go tak aby termostat był owarty i czekaj aż wypływać będzie sam płyn, bez bąblów powietrza. Równocześnie kontroluj ilość płynu w zbiorniku wyrównawczym.blondas pisze:podłacze sie pod pytanie wczesciej zadane, po wymianie czujnika 2pinowego nie trzeba odpowietrzac ukladu? pytam bo cos gdzies czytałem na forum ze niby trzeba i sam juz nie wiem
-
- Forum Audi 80