[ALL] Regeneracja tylnych zacisków hamulcowych.
[2.0 ABK]
Kolego Danek ta mała uszczelka nie idzie do tego oringa z kołnierzem tylko na wałek w środku tłoczka co jest gwint i te śmieszne łożysko bo dzisiaj akurat zblokowało mi hamulce i rozbierałem ale muszę kupić jednak nowe zaciski wałek skorodowany i nie da się nic zrobić
Tak swoją drogą to ja wole mieć ori zeliwne zaciski dobrze zregenerowane niż aluminiowe gó.wno z nowszych modeli. Sam sobie regenerowałem zaciski bazując na cieknących, lub zablokowanych zaciskach aluminiowych z pasata b5 i audi a6. Ze zbioru chyba 2 moich i 3 aluminiowych , złożyłem swoje na nowych gumkach, na niepokorodowanych tłoczkach, na działających mechanizmach ręcznego (mój jeden miałwżer i troche przeskakiewał) i przede wszystkim na dźwigniach od passata i spręzynach. Dzięki temu na ręczny działa większa siła (bo dźwignie dłuższe) i dodatkowo sprężyna nie do puszcza do nie cofniecia sie recznego czo czesto skutkowało blokowaniem kół w zime.
I tak oto mam wpełni sprawne ori zaciski z dużo lepiej działającym ręcznym. Na asfalcie blokuje koła
I tak oto mam wpełni sprawne ori zaciski z dużo lepiej działającym ręcznym. Na asfalcie blokuje koła
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
- HeavenQueen
- Forum Audi 80