Audi 100 C3 2.3NF
Audi 100 C3 2.3NF
1.6D sprzedał się do Katowic, a ja już szukałem następnego starego Audi.
Przyszła pora na cygaro.
Kupiłem od faceta, co miał ją 8 lat.
Rok: 1989
Lakier: LY9Y
Silnik: 2.3 NF + gaz
Przebieg coś ponad 300 tys., licznik nie działa
Wyposażenie: wspomaganie, centralny, ABS, rączki z oświetleniem dla każdego pasażera
Auto ma dwie czy trzy malutkie kropki rdzy, które zostaną niedługo zlikwidowane (i nie hamerajtem ) a tak zero korozji - podłoga, progi, nadkola, spody drzwi (nawet listwy są i nie odpadają) zdrowiutkie.
Trzeba odkurzyć wnętrze, bo różne rzeczy były przewożone, nasmarować zawiasy bo skrzypią i odpowietrzyć sprzęgło lub zmienić wysprzęglik albo pompkę, bo nie do końca pedał odbija.
Audi chodzi i na benzynie i na gazie bez problemów.
A dźwięku 5-cylindrowca nie muszę chyba nikomu przedstawiać <ok>
W środku jest miejsca więcej jak w autobusie
Pierwsze zdjęcia poniżej:
Przyszła pora na cygaro.
Kupiłem od faceta, co miał ją 8 lat.
Rok: 1989
Lakier: LY9Y
Silnik: 2.3 NF + gaz
Przebieg coś ponad 300 tys., licznik nie działa
Wyposażenie: wspomaganie, centralny, ABS, rączki z oświetleniem dla każdego pasażera
Auto ma dwie czy trzy malutkie kropki rdzy, które zostaną niedługo zlikwidowane (i nie hamerajtem ) a tak zero korozji - podłoga, progi, nadkola, spody drzwi (nawet listwy są i nie odpadają) zdrowiutkie.
Trzeba odkurzyć wnętrze, bo różne rzeczy były przewożone, nasmarować zawiasy bo skrzypią i odpowietrzyć sprzęgło lub zmienić wysprzęglik albo pompkę, bo nie do końca pedał odbija.
Audi chodzi i na benzynie i na gazie bez problemów.
A dźwięku 5-cylindrowca nie muszę chyba nikomu przedstawiać <ok>
W środku jest miejsca więcej jak w autobusie
Pierwsze zdjęcia poniżej:
Ostatnio zmieniony 29 paź 2014, 19:46 przez Marcin_89, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Mieszek wygląda na liczbę bliżej 500 :mrgreen:Marcin_89 pisze:coś ponad 300 tys
Co jest i tak nie ważne, bo na prawdę robi spore wrażenie! Plastiki po tylu latach proszą o zajęcie się nimi (pościągaj wszystkie listwy, zderzaki, blendę i resztę plastikowych teil'i i porządnie pomaluj strukturą do plastiku - koszt marginalny, a efekt utrzymuje się długo - u mnie na listwach leci już 3. rok i gdyby nie czyjaś pamiątka parkingowa to dalej jak nówka).
A to wnętrze... stare, dobre, "ciosane", "ciężkie" i takie niemieckie :oops:
Tych samochodów jest coraz mniej na drogach - zwłaszcza w takim stanie, dlatego masz moje słowo - jak go "zepsujesz", albo dasz kornikom na drugie śniadanie, znajdę Cię :mrgreen:
Powodzenia przy modzeniu i bezawaryjności
Nie ma mowy
Jak mi załatwisz wajchę od Ikarusa, to ją tam założę <ok>
[ Dodano: 2013-08-10, 22:02 ]
Dziś widziałem, jak taksówkarz, co jeździ B4 mało mi przez okno nie wlazł do auta tak się jej przyglądał z każdej strony. :lol:
Nawet przy tankowaniu gość powiedział, że "ładne stare poczciwe cygaro". Trochę zwraca na siebie uwagę
Jak mi załatwisz wajchę od Ikarusa, to ją tam założę <ok>
[ Dodano: 2013-08-10, 22:02 ]
To jest prawda, chyba nie mógłbym jeździć innym autem niż 80 lub 100, strasznie mi się podobają te wnętrza.hexman pisze:A to wnętrze... stare, dobre, "ciosane", "ciężkie" i takie niemieckie
Dziś widziałem, jak taksówkarz, co jeździ B4 mało mi przez okno nie wlazł do auta tak się jej przyglądał z każdej strony. :lol:
Nawet przy tankowaniu gość powiedział, że "ładne stare poczciwe cygaro". Trochę zwraca na siebie uwagę
- quattroBandit
- Audi 80 Klub